fbpx

Σε ρυθμούς «ρελαντί» ο Fabio με στόχο το πρωτάθλημα – Όμορφη νίκη Bagnaia

Σε ρυθμούς «ρελαντί» ο Fabio με στόχο το πρωτάθλημα – Όμορφη νίκη Bagnaia

Τέσσερις αγώνες απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος και όπως φαίνεται ο Francesco Bagnaia ποντάρει στο …στραβοπάτημα του Fabio Quartararo που για να το χάσει πρέπει να χάνει 12 βαθμούς σε κάθε αγώνα, που αντίστοιχα θα κερδίζει ο Ιταλός!

Μπορεί αυτό το σενάριο να φαντάζει απίθανό,  όμως το πρωτάθλημα δεν τελειώνει πριν πέσει η καρό σημαία του τελευταίου αγώνα και αυτό το γνωρίζει καλά ο Francesco Bagnaia που έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα στο Misano .

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εκπληκτικός Bagnaia πήρε το πρώτο – Μάχημος Marquez που θύμιζε τα παλιά!

 

Από την άλλη ο Γάλλος φρόντισε αντίθετα με την Αργακόν να βρίσκεται κοντά στο  Ιταλό, ψάχνοντας την ευκαιρία αλλά χωρίς να πιέζει περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι αν ο Quartararo έπαιρνε την πρωτιά στο Misano θα είχε «κλειδώσει» και μαθηματικά το πρωτάθλημα, όμως όπως φαίνεται ήταν καλά διαβασμένος από το τεχνικό επιτελείο της Yamaha που σίγουρα δεν θέλει να χάσει και αυτό το πρωτάθλημα!

 

 

O Bagnaia έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο και είχε ήδη κάνει διαφορά ένα δευτερόλεπτο στο τέλος του, με τον Quartararo να έχει εμπλακεί σε μάχες με τον Jorge Martin. Οι μάχες αυτές έληξαν στον τρίτο γύρο, όπου ο Martin είχε πτώση στην 14η στροφή. Μπροστά, ο Bagnaia αύξανε την διαφορά του, ενώ ένα λάθος τόσο του Miller όσο και του Quartararo στον 8ο γύρο του επέτρεψε να φτάσει σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μακριά τους, με τον Quartararo να περνάει τον Miller στον 14ο γύρο. Πιο πίσω, ο Enea Bastianini ανέβαινε συνεχώς και είχε φτάσει, από την 12η θέση του grid, στην τέταρτη, προσπερνώντας τους Alex Rins, Marc Marquez και Aleix Espargaro.

 

 

Στους τρεις τελευταίους γύρους, ο Quartararo είχε μειώσει την διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο, φτάνοντάς την στον τελευταίο γύρο στο ένα δέκατο, χωρίς όμως να καταφέρει να πλησιάσει αρκετά ώστε να κάνει την κίνησή του. Έτσι, την γραμμή του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Bagnaia, με τον Quartararo στην δεύτερη θέση, ενώ ένας εκπληκτικός Enea Bastianini (που έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα) πήρε το πρώτο του βάθρο στα MotoGP, πάνω σε μια Ducati 2 ετών!

 

 

Στον τελευταίο γύρο ο Marc Marquez κατάφερε να περάσει τον Jack Miller και να πάρει την τέταρτη θέση, με τον Αυστραλό να τερματίζει πέμπτος. Ο Joan Mir δεν μπόρεσε να πιέσει και τερμάτισε τελικά έκτος, δίνοντας τέλος στις ελπίδες του να υπερασπιστεί τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Οι αδερφοί Espargaro πήραν την έβδομη και την όγδοη θέση, με τον Pol να τερματίζει μπροστά από τον Aleix.

 

Επόμενος αγώνας ΗΠΑ, Τέξας 3 Οκτωβρίου