fbpx

Σε χώρισε στο lockdown; Να γιατί δεν πρέπει να σκας για εκείνη!

Σε χώρισε στο lockdown; Να γιατί δεν πρέπει να σκας για εκείνη!

Αν σε χώρισε εν μέσω lockdown είναι λοιπόν λογικό να είσαι κάπως μπερδεμένος και να μη ξέρεις το γιατί, αλλά μην σκας δεν υπάρχει λόγος, έχεις την απομόνωση σου ή το αντίθετο τη πολύ δουλειά σου και δεν χρειάζεται να σκας για εκείνη!

Μη αναρωτιέσαι αν παίζει μαζί σου ή αν θέλει απλώς το χρόνο της. Το ερώτημα λοιπόν είναι, να την περιμένεις ή να συνεχίσεις τη ζωή σου;

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι νομίζεις ότι θα γίνει αν κάνεις σεξ με τη φίλη σου; Μάθε τις 3 πιθανές καταλήξεις

 

Η απάντηση είναι λίγο πιο σύνθετη από ότι νομίζεις. Καλό είναι να έχεις αυτογνωσία και να ξέρεις τι θέλεις εσύ ο ίδιος από τη ζωή σου στη παρούσα φάση.

Μπορεί να είσαι σε εταιρία που δουλεύεις διπλά εξαντλητικά ωράρια λόγω κορωνοϊού, μπορεί όμως να είσαι από εκείνους που σωστά φοβάσαι αντίθετα με εκείνη και δεν θέλεις πολλές, πολλές επαφές!

Αφού λοιπόν είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος με τον εαυτό σου, ο μόνος τρόπος να καταλήξεις στο παραπάνω ερώτημα είναι κάνοντας μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σου.

 

Αναρωτήσου πως νιώθεις μακριά της

Λένε πως μόνο όταν δεν έχεις κάτι το εκτιμάς. Και αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους. Πως νιώθεις μακριά της; Πόσο σημαντική είναι στη ζωή σου; Οι σκέψεις που έχεις για εκείνη όσο δεν είστε μαζί είναι καθοριστικές γιατί αντικατοπτρίζουν το πόσο πραγματικά την θέλεις στη ζωή σου.

 

Σκέψου τι σας ενώνει και τι σας χωρίζει

Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείς είναι το τι σας ενώνει και τι σας χωρίζει με μια γυναίκα. Αν τα ζυγίζεις και βλέπεις πως υπερισχύουν οι διαφωνίες και τα διαφορετικά σας στοιχεία παρά τα κοινά, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια αν έχετε για παράδειγμα διαφορετικά ενδιαφέροντα ή διαφορετικές προτιμήσεις στο φαγητό δεν είναι απαραίτητα κακό. Σημασία έχει το πόσο διατεθειμένοι είστε και οι δύο για να δεχτείτε και να συμβιβαστείτε με αυτά τα διαφορετικά στοιχεία σας.

 

Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο η σχέση σου μαζί της;

Σε μια υγιή σχέση μπορείς να εξελίσσεσαι και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Αν συμβαίνει αυτό με τη γυναίκα που σε ενδιαφέρει είναι ένα σημάδι ότι μάλλον αξίζει να περάσεις κι άλλο χρόνο μαζί της. Αντίθετα, αν η γυναίκα είναι ο λόγος που εσύ παραμένεις στάσιμος στη ζωή σου, τότε μάλλον σε τραβάει πίσω και πρέπει να αναθεωρήσεις τη σχέση σας. Ο κάθε άνθρωπος μας βγάζει έναν διαφορετικό εαυτό. Ποια εκδοχή του εαυτού σου λοιπόν σου βγάζει η γυναίκα που σου αρέσει; Σε κάνει να είσαι μαζί της γλυκός και υπομονετικός ή μήπως σου δημιουργεί νευρικότητα;

 

Υπάρχει επικοινωνία ή μόνο …σεξ;

Υπάρχει όντως επικοινωνία μεταξύ σας ή απλώς έχετε έντονη έλξη; Αυτά είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα σε μια σχέση που πρέπει να τα ξεχωρίσεις. Προσπάθησε να τα διαχωρίσεις και να σκεφτείς όσο το δυνατόν πιο λογικά. Μήπως είναι απλά ενθουσιασμός ή απλώς χρειάζεστε χρόνο για να χτίσετε τα θεμέλια στη σχέση σας;

 

Φαντάζεσαι ένα μέλλον μαζί της;

Η σχέση που αναπτύσσεις με κάθε γυναίκα έχει να κάνει με το τι έχεις ανάγκη. Αν λοιπόν εσύ έχεις ανάγκη απλά την επιβεβαίωση τότε μάλλον δε βλέπεις ένα μέλλον με εκείνη. Εάν όμως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να τη κάνεις εικόνα μαζί σου στο μέλλον τότε πραγματικά τη βλέπεις σοβαρά. Το ίδιο ισχύει και για εκείνη, για αυτό και είναι πάντα βοηθητική μια ανοιχτή, ώριμη και ειλικρινής συζήτηση μεταξύ σας.