fbpx

Σπύρος Τσουτσάνης: Ο γυμναστής των εθνικών καλλιστείων μιλά και …λέει πολλά!

Σπύρος Τσουτσάνης: Ο γυμναστής των εθνικών καλλιστείων μιλά και …λέει πολλά!

Στο modeling βρέθηκε τυχαία επειδή τον προέτρεψε ένας φίλος του. Στο αθλητικό μόντελινγκ όμως βρέθηκε συνειδητά, αφού είναι και ο ίδιος αθλητής. Ο λόγος για τον Σπύρος Τσουτσάνη, ένα από τα γνωστότερα αθλητικά μοντέλα της χώρας μας και γυμναστής των εθνικών καλλιστείων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Ανδρέας Μποταϊτης έφερε το ελληνικό modeling ξανά στις πρώτες θέσεις του κόσμου

 

Ο Σπύρος μίλησε στο Activeman.gr για όλα. Για το πώς ξεκίνησε, για τον εαυτό του, για το Bodybuldnig και φυσικά για τα εθνικά καλλιστεία, την μεγάλη επιτυχία του Ανδρέα Μποταϊτη και την επίσης εθνική επιτυχία τη διοργάνωση των παγκόσμιων καλλιστείων για πρώτη φορά στην Ευρώπη, από τη χώρα μας.

 

 

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το modeling; Ποιο ήταν το ερέθισμα

Το μόντελινγκ πρόεκυψε στην ζωή μου , χωρίς να το επιδιώξω…. με την προτροπή συγγενικού μου προσώπου , είπα να το δοκιμάσω και φυσικά το πήγα παρακάτω σχετικά γρήγορα ,αλλά πάντα τηρώντας αρχές μου- ποτέ δεν παρασύρθηκα από την λάμψη και τα φώτα.

 

Γρήγορα πέρασες στο αθλητικό modeling θεωρείς ότι είναι καλύτερα;

Ποτέ δεν υπήρξα το κλασσικό μοντέλο , το αθλητικό modeling με κέρδισε, γιατί συνδύαζε τον αθλητισμό που κάνω από μικρός και τις φωτογραφήσεις, πράγμα που σημαίνει πως ήταν αναπόφευκτο να γίνω αθλητικό μοντέλο. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα με την έννοια που ρωτάς, σίγουρα για εμένα ήταν κάτι που μου ταίριαξε περισσότερο. Όλα θέλουν κόπο και αγώνα , όταν θες να ηγείσαι σε ότι κάνεις.

 

 

Η είσοδος σου στη αγωνιστική σωματική διάπλαση πως έγινε; Ήσουν αθλητής από μικρός; Είχες σχέση με τον αθλητισμό;

Η είσοδος μου στην σωματική διάπλαση είναι η ενδόμυχη αγάπη που έχω για το σώμα , και συνδυάζοντας την καλή αθλητική γυμναστική , θεώρησα να ασχοληθώ σε επαγγελματικό επίπεδο…. Άλλωστε στο αθλητικό μόντελινγκ κατάφερα πάρα πολλά , έχω κάνει σχεδόν τα πάντα σε Ελλάδα και Εξωτερικό , φωτογραφίσεις, περιοδικά , editorials, συνεντεύξεις, καμπάνιες και Ambassador σε πολύ μεγάλες εταιρείες. Με εξιτάρει το γεγονός, που ενώ άγγιξα την κορυφή εκεί , ανοίγω ένα νέο κύκλο διαφορετικό και να ξεκινήσω από την αρχή και να το τερματίσω ακόμα μία φορά. Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση ναι αθλούμαι από μικρός , ξεκίνησα από το ποδόσφαιρο και έκανα και πολεμικές τέχνες μεταγενέστερα.

 

 

Το Bodybuilding τα τελευταία χρόνια περνάει σε πιο fitness καταστάσεις. Θεωρείς ότι έχει περάσει πλέον η εποχή του όγκου ή είναι μια παροδική μόδα.

Όταν μιλάμε για το παραδοσιακό BODYBUILDING , μιλάμε πάντα για αρμονία και όγκο σε καταστάσεις που ξεφεύγουν από την καθημερινή μας ματιά. Στο αγωνιστικό bodybuilding υπάρχει άλλωστε η κατηγορία fitness. Δεν υπάρχει μόδα , υπάρχει σε τι διαδικασία θέτεις τον εαυτό σου και τα όρια σου. …

 

 

Είσαι personal trainer τι είδους προπόνηση ζητούν οι περισσότεροι πελάτες σου;

Δεν υπάρχει τυφλοσούρτης προγράμματος και προπόνησης. Αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά ο κάθε πελάτης- αθλούμενος έχει διαφορετικό πρόγραμμα , εφόσον εξετάσουμε τον τρόπο ζωής του και τις διατροφικές του συνήθειες, Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει και η καταπόνηση από το είδος εργασίας του. Είναι ένας συνδυασμός όλα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές – υπάρχει θέληση για το καλύτερο και σε αυτό τον δρόμο κινούμαι και εγώ , αναλογικά με ανάγκες του καθενός. Αν πράξουμε κατά βούληση , το μόνο που θα πετύχουμε είναι να βαρεθεί και να τα παρατήσει πριν καν αρχίσει να αγωνίζεται. Όλα είναι ΔΡΟΜΟΣ και πως θες να τον βαδίσεις , ως personal trainer , δουλειά μου είναι να του κάνω όσο γίνεται προσβάσιμο αυτό τον δρόμο, συζητάω πριν δώσω ένα πρόγραμμα με τον εκάστοτε πελάτη επίσης , λειτουργούμε μερικές φορές και ως ψυχολόγοι – η ψυχολογία είναι το παν για κάποιον που θέλει να αθληθεί και παίζει σημαντικό ρόλο για γρήγορα αποτελέσματα.

 

 

Είσαι και γυμναστής των εθνικών καλλιστείων GS HELLAS. Με ποιο τρόπο σε τόσο λίγο χρόνο καταφέρνεις να συμβάλεις στους και στις διαγωνιζόμενες;

Δεν είναι και τόσο μικρός ο χρόνος , στα εθνικά καλλιστεία η παραγωγή τους ετοιμάζεται έναν ολόκληρο χρόνο. Τα παιδιά που είναι υποψήφιοι λίγο ή πολύ είναι έτοιμοι σωματικά , αλλιώς δεν περνάνε στην επόμενη φάση. Δική μου δουλειά είναι να βελτιώσω την ήδη καλή υπάρχουσα κατάσταση μέσω διατροφικών συμβουλών και δίνοντας κάποια Tips γυμναστικής. Ο δικός μου ρόλος ενεργοποιείται κατά την προετοιμασία τους , για τους παγκόσμιους διαγωνισμούς , που έρχονται μετά , για να εκπροσωπήσουν την Χώρα μας και εφόσον το επιθυμούν.

 

 

25 χρόνια μετά την εποχή του Νίκου Παπαδάκη ήρθε η διάκριση του Ανδρέα Μποταϊτη, πιστεύεις πως το ελληνικό μοντελιγκ αρχίζει να ξεπερνά την κρίση;

Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Ανδρέα Μποταίτη , τον MR GS HELLAS 2019. Ο δεύτερος ωραιότερος άντρας στην Υφήλιο δεν είναι και μικρό επίτευγμα, αλλά εδώ θέλω να τονίσω , πως όλο αυτό προκύπτει από αγώνα δέκα χρόνων από τα εθνικά καλλιστεία GS HELLAS , τα οποία φέρουν ευρεία διεθνή αναγνώριση και σεβασμό στο πρόσωπο τους . Επίσης ο πρόεδρος τους , Γιώργος Κούβαρης , είναι μάγκας και έχει φέρει την Ελλάδα ΜΕΤΆ από πολλά χρόνια σε πρωταγωνιστικό επίπεδο , στο παγκόσμιο στέρεωμα.

 

 

Το να φέρουμε ένα τίτλο , είναι ομαδική δουλειά και το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ , πάει στον Θεσμό μας! Όσο αφορά το μόντελινγκ τώρα… θεωρώ πως το μόντελινγκ στην Ελλάδα είναι σε φθίνουσα μορφή και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με τα Καλλιστεία. Άλλο ωραία γυναίκα καλλιστειακή και άλλο καλό μοντέλο γυναίκα . Μπορεί βέβαια να συνυπάρχουν , πράγμα δύσκολο , αλλά δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη το ένα για το άλλο. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες μοντέλα και άντρες που συμμετέχουν στα Καλλιστεία.

 

Θεωρείς μεγάλη επιτυχία την διοργάνωση των επόμενων καλλιστείων στη χώρα μας;

Όχι απλά μεγάλη επιτυχία , το θεωρώ Θρίαμβο! Είμαστε η πρώτη ευρωπαική χώρα που φέρνει έναν τόσο κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς στην Χώρα. Τεράστιο πράγμα για την προώθηση του πολιτισμού μας διεθνώς και φυσικά την προσέλκυση τουρισμού. Τα εθνικά Καλλιστεία GS HELLAS , είναι οι διοργανωτές και υπεύθυνοι για το Hosting , όλα αυτά επειδή τα γνωρίζω εκ των έσω ,χρειάζονται κόστος και όχι μικρό – εδώ έμπρακτα φαίνεται πως ο Πρόεδρος τους ,επενδύει στην ομορφιά και σε ένα ΟΡΑΜΑ , που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.