fbpx

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το συμβάν με τον πατέρα του εκφράζει άραγε το πραγματικό ήθος;

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το συμβάν με τον πατέρα του εκφράζει άραγε το πραγματικό ήθος;

Πόση ψυχραιμία ή παιδεία πρέπει να έχει ένας πρωταθλητής για να είναι πρωταθλητής; Όσοι είδαν το βίντεο με τις φωνές του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον πατέρα του, ίσως να θεώρησαν ότι είναι κάτι φυσιολογικό, ένας καυγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιό!

Άλλοι όμως να το είδαν ως ασέβεια στον πατέρα! Αυτό το συμβάν αποκαλύπτει ένα μέρος του χαρακτήρα του Στέφανου Τσιτσιπά που σίγουρα δεν τον τιμάει καθόλου!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν πρέπει να «πυροβολείτε» τον Τσιτσιπά που έχασε το China Open

 

Τι ακριβώς έγινε; Ο 23χρονος τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, δεν δέχτηκε με… ευχαρίστηση τις παρατηρήσεις του πατέρα του που παράλληλα είναι και προπονητής του! Έχασε την ψυχραιμία του στη διάρκεια του αγώνα με τον Μπόρνα Τσόριτς για τους «32» του US Open.

Ο 23χρονος τενίστας μετά από έναν άσο του Κροάτη δέχτηκε κάποιες παρατηρήσεις από τον πατέρα του, Απόστολο και του φώναξε εκνευρισμένος, στα αγγλικά, «Δεν ξέρεις, δεν ξέρεις!». Και γιατί ο Στέφανος του μίλησε στα αγγλικά; Για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι λέει; Αν όντως ήταν μια αυθόρμητη και ίσως οργισμένη αντίδραση παιδιού προς τον πατέρα θα μιλούσε στη μητρική του γλώσσα, τα ελληνικά και όχι στα αγγλικά!


Η αμηχανία του πατέρα του ήταν εμφανής, αφού οι φωνές του Τσιτσιπά, σε άδειο, λόγω κορωνοϊού, γήπεδο ακούστηκαν παντού και έκαναν  μετέπειτα και τον γύρο του κόσμου μέσω των τηλεοράσεων! Φυσικά στα αγγλικά για να καταλαβαίνουν όλοι τι παίχτηκε! Βέβαια θα μου πείτε ότι αν τα έλεγε στα ελληνικά θα τα μετέφραζαν οι δημοσιογράφοι των άλλων χωρών, όμως δεν είναι αυτό, τα ελληνικά εκφράζουν την αμεσότητα της σκέψης, εκτός αν ο Στέφανος πλέον σκέφτεται πρώτα στα αγγλικά και μετά στα ελληνικά! Εκτός αν στο σπίτι του, με τους γονείς του μιλάει αγγλικά και όχι ελληνικά!

Το συμβάν θα θεωρούνταν φυσιολογικό αν δεν ήταν ο πατέρας του, αλλά απλώς ο προπονητής του, όμως η αντίδραση του Τσιτσιπά το μόνο που δεν δείχνει είναι ήθος, επειδή το ήθος ενός ανθρώπου φαίνεται στα δύσκολα, όπως είναι οι στιγμές μιας ήττας!

Μια ήττα που αγωνιστικά δεν έχει και μεγάλη σημασία για τον ίδιο, εντάξει έχασε το US Open και αρκετά χρήματα αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος, έχει ήδη πολλά χρήματα και έχει ήδη πολλούς άλλους αγώνες να παίξει και να κερδίσει ακόμα περισσότερα. Όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν παρόμοιου τύπου ήττες σε όλα τα αθλήματα, αυτές όμως οι ήττες απλώς επιβεβαιώνουν την αγωνιστική ανωτερότητα των μεγάλων πρωταθλητών, ασχέτως πόσα χρήματα χάνουν, αντίθετα η έλλειψη ήθους είναι που καταποντίζει στο πέρασμα του χρόνου τους μεγάλους αθλητές στα μάτια των φιλάθλων!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης