fbpx

Σταύρος Νικολάου: Ο δημοσιογράφος, ο δίδυμος και το Freakiness!

Σταύρος Νικολάου: Ο δημοσιογράφος, ο δίδυμος και το Freakiness!

Ο Σταύρος Νικολάου είναι ένας δημοσιογράφος λίγο διαφορετικός από τους άλλους, αφού μοιάζει σαν μοντέλο. Μάλιστα έχει περάσει και από τον συγκεκριμένο χώρο για συγκεκριμένο όμως λόγο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αιμίλιος Ράφτης: Ένας ηθοποιός που δεν είναι βγαλμένος από τα σαλόνια

 

Οι περισσότεροι θα τον περνούσαν δημοσιογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ, όμως δεν είναι αθλητικογράφος, αλλά εργάζεται στο χώρο του πολιτικού – ελεύθερου ρεπορτάζ  και όπως δηλώνει η δουλειά του αρέσει τόσο πολύ που στόχος του είναι αν είναι δημοσιογράφος μέχρι το τέλος!

 

 

«Με λένε Σταύρο Νικολάου είμαι 1.84 και 85 κιλά, είμαι δημοσιογράφος, μου αρέσει το σινεμά, η γυμναστική και τα ταξίδια και πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη ζωή είναι οι εικόνες που θα προλάβουν να δουν τα μάτια σου» ήταν τα πρώτα λόγια της συνέντευξης για το Activeman.gr.

 

 

O Σταύρος μετά από μερικά χρόνια σε αθηναϊκά κανάλια με τελευταίο το OPEN επέστρεψε στη Κύπρο απ΄ όπου κατάγεται και εργάζεται στο RIK και όπως δηλώνει θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

 

  • Γιατί επέστρεψες στη Κύπρο;

Επέστρεψα γιατί αναζητούσα μια αλλαγή. Δούλευα τρία χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες στην Αθήνα στο σημερινό Open Beyond και ήθελα να γνωρίσω κάτι διαφορετικό, επίσης μου είχε λείψει αφάνταστα η οικογένεια μου.

 

 

  • Πως είναι η δουλειά σου στο ΡΙΚ;

Εργαζόμουν για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή που είχε ως αντικείμενο τα ευρωπαϊκά θέματα ενώ παράλληλα δούλευα και για το δελτίο ειδήσεων. Κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που έκανα στην Ελλάδα που ήταν το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Λόγω του δημόσιου χαρακτήρα που έχει το ΡΙΚ, τα πράγματα γίνονταν με περισσότερη οργάνωση και σε πιο δεσμευτικά πλαίσια, χωρίς φυσικά αυτό να είναι αρνητικό. Νομίζω ότι η εμπειρία αυτή μου προσέφερε σημαντικά εφόδια για το μέλλον.

 

 

  • Πως ήταν η εμπειρία σου από το μόντελιγκ;

Για να ΄μαι ειλικρινής δεν έχω και καμιά τρελή εμπειρία από το μόντελιγκ. Τα περισσότερα πράγματα που έχω κάνει ήταν μαζί με τον δίδυμο αδερφό μου γιατί κάτι τέτοιο “πουλούσε” διαφορετικά από το αν δουλεύαμε σαν μονάδες. Κατά τ’ αλλά έχω να πω ότι είναι το πιο απλό επάγγελμά στον κόσμο. Ζηλεύω τα full time μοντέλα γιατί πραγματικά περνάνε ζάχαρη, με την έννοια ότι δεν κάνουν και τίποτα δύσκολο.

 

 

  • Έχεις προτάσεις ή το σταμάτησες;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μοντέλο. Αυτό που κάνουμε με τον αδερφό μου είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Πουλάμε το Freakiness του να είσαι δίδυμος. Έτσι κι αλλιώς για να ξεχωρίσεις σ’ αυτή τη βιομηχανία πρέπει να έχεις κάτι που να μην έχουν οι άλλοι. Όσον αφορά την ομορφιά μπορώ να σου πω και να σου δείξω 1 εκατομμύριο μοντέλα που είναι καλύτερα από μένα. Αλλά πόσο διαφορετικά είναι; Κοίτα δεν έχω να διαχειριστώ άπειρες προτάσεις. Κάθε τόσο κάτι προκύπτει, αλλά για να το κάνουμε πρέπει να το ευνοούν οι συνθήκες.

 

 

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου στη δημοσιογραφία.

Θέλω να πεθάνω δουλεύοντας ως δημοσιογράφος. Με γεμίζει απόλυτα και νομίζω ότι το κάνω καλά. Ωστόσο δεν έχω κάνα τρομερό ψώνιο να βγαίνω στο γυαλί γιατί μου αρέσει και η δουλειά πίσω από τις κάμερες. Θα ήθελα να γράφω περισσότερο γιατί αυτό είναι που σε εξελίσσει ουσιαστικά. Από την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα σταματήσω να κάνω συνεντεύξεις.  Μου αρέσει να βυθίζομαι κάθε φορά στον κάθε άνθρωπο που με εμπιστεύεται και να τον ανακαλύπτω. Όλοι μπορούμε να γίνουμε ενδιαφέροντα υποκείμενα για συνέντευξη, φτάνει να υπάρχουν οι κατάλληλες ερωτήσεις και εγώ τρελαίνομαι να το κάνω αυτό.

 

 

  • Γυμνάζεσαι καθημερινά;

Γυμνάζομαι σχεδόν κάθε μέρα. Προσπαθώ να έχω μία ελεύθερη μέρα μέσα στην εβδομάδα γιατί αυτό είναι το υγιές. Η ξεκούραση είναι εξίσου σημαντική με την εξάσκηση, αλλά τις υπόλοιπες μέρες μπορεί να κάνω και διπλές προπονήσεις, από μια με βάρη για όλες τις μυϊκές ομάδες και άλλη μία αερόβια προπόνηση. Τον τελευταίο χρόνο η τρέλα μου είναι το spinning. Ό,τι πιο ευχάριστο και συνάμα αποτελεσματικό μπορείς να κάνεις στο γυμναστήριο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

 

 

  • Θα επέστρεφες στην Ελλάδα για δουλειά;

Ναι με τα χίλια. Η αλήθεια είναι ότι συζητάω κάποια πράγματα, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Είναι σαν διαστροφή, αλλά η δημοσιογραφική “ζούγκλα” της Αθήνας με τραβάει σαν μαγνήτης. Ότι είναι να γίνει ας γίνει για καλό.