fbpx

Στα άδυτα της αριστοκρατικής βίλας του «Call Me by Your Name» (Video)

Στα άδυτα της αριστοκρατικής βίλας του «Call Me by Your Name» (Video)

Το «Call Me by Your Name», «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» στις ελληνικές αίθουσες, είναι μία από τις καλύτερες φετινές ταινίες, υποψήφια μάλιστα σε τέσσερις κατηγορίες των φετινών Βραβείων Oscar, «Kαλύτερης ταινίας», «Α’ Ανδρικού Ρόλου» (Τίμοθι Σαλαμέ), «Διασκευασμένου σεναρίου» και «Πρωτότυπου τραγουδιού». Πρόκειται για μια κινηματογραφική παραγωγή τεσσάρων χωρών, σε σκηνοθεσία του Luca Guadagnino και σενάριο του James Ivory, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του André Aciman.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα μοναδικό σιδηροδρομικό ταξίδι με τρένο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι …τσάρος!

 

Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1983, στη Βόρεια Ιταλία. Ο Έλιο Πέρλμαν μένει μαζί με τους γονείς του σε ένα σπίτι στην ύπαιθρο. Ο πατέρας του και καθηγητής αρχαιολογίας φιλοξενεί για κάποιες εβδομάδες τον φοιτητή του, Όλιβερ, για να τον βοηθήσει με την εργασία του. Ο Όλιβερ φιλοξενείται στο δωμάτιο του Έλιο και εκείνος κοιμάται σε διπλανή κρεβατοκάμαρα, μοιραζόμενοι όμως το ίδιο μπάνιο. Ο Έλιο έχει σχέση με τη Μάρτσια, ενώ ο Όλιβερ φλερτάρει με ένα κορίτσι της περιοχής, οι δυο τους όμως έρχονται κοντά και περνούν αρκετό χρόνο μαζί…

 

 

Ο Έλιο, παράλληλα, ξεκινά να έχει σεξουαλικές επαφές με τη Μάρτσια, ενώ σκέφτεται και τον Όλιβερ. Μία μέρα που βγαίνουν έξω, ο Έλιο του εξομολογείται τι νιώθει και ο Όλιβερ αρνείται ευγενικά. Μία μέρα που πηγαίνουν για κολύμπι, φιλιούνται…

 

 

Η ταινία είναι γυρισμένη σε μια υπέροχη εξοχή της Λομβαρδίας, κοντά στα ελβετικά σύνορα και το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής διαδραματίζεται σε μια υπέροχηιταλική βίλα, εξέχουσας αρχιτεκτονικής, η οποία μάλιστα αυτή την εποχή βρίσκεται στο στάδιο της πώλησης της έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Luca Guadagnino, που είναι Ιταλός, δήλωσε στο περιοδικό «Architectural Digest» τον περασμένο Νοέμβριο πως το σπίτι είναι αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, η οποία προσαρμόστηκε από ένα μυθιστόρημα του 2007 με το ομώνυμο όνομα, αρκετά ξεχωριστού και τολμηρού περιεχομένου.

 

 

«Ήξερα αυτό το σπίτι εδώ και πολλά χρόνια. Είχα μάλιστα ονειρευτεί να το αγοράσω», δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ο Guadagnino. «Μόλις διαπίστωσα πως δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά και πως δεν το ήθελα τελικά στη ζωή μου, ήξερα που θα έβαζα τη δράση της ταινίας: Σε αυτό το μοναδικό μέρος με την ξεθωριασμένη, αριστοκρατική γοητεία, που ένας καθηγητής και η γυναίκα του μπορεί να έχουν κληρονομήσει, αλλά και οι οποίοι δεν μπορούν να συντηρήσουν».

 

 

Σύμφωνα με το «House & Loft», το ακίνητο των 1.400 τετραγωνικών, διαθέτει 8 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια. Έχει επίσης βεράντα, μπαλκόνι, τεράστιο κήπο, πολλά τζάκια και υπέροχες ξεθωριασμένες τοιχογραφίες εποχής.