fbpx

Στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης με τα φρέσκα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια

Στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης με τα φρέσκα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια

Τα Κύμινα είναι ένα χωριό που αν δεν ξέρεις το προσπερνάς εύκολα στο δρόμο για Θεσσαλονίκη. Αν όμως γνωρίζεις όπως πολλοί Θεσσαλονικείς πάνε 22 χιλιόμετρα από το κέντρο και απολαμβάνουν ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι ταβέρνες που θα φας φρέσκο ψάρι στη Θεσσαλονίκη!

 

Βέβαια όσοι δεν γνωρίζουν θα απορήσουν για τα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, επειδή τα Κύμινα βρίσκονται από τη μέσα πλευρά του αυτοκινητόδρομου στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, όμως όσοι γνωρίζουν ξέρουν ότι από την άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου αρχίζει ο μοναδικός βιότοπος, το Δέλτα του Αξιού, περιοχή προστατευμένη από τη συνθήκη Ραμσάρ.

 

 

Εκεί λοιπόν εδώ και δεκαετίες οι ντόπιοι λειτουργούν μυδοκαλλιέργειες και γενικά ασχολούνται με την αλιεία. Έτσι λοιπόν τα Κύμινα έχουν ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια.

To Activeman.gr πήγε στα Κύμινα και σου παρουσιάζει τα τρία μαγαζιά όπου μπορείς να φας ολόφρεσκα και τέλεια μαγειρεμένα νοστιμότατα θαλασσινά και ψάρια.

 

 

Η κυρία Ευαγγελιά στη Κυρά του Λιμανιού, ετοιμάζει μοναδικά γευστικούς μεζέδες και ψήνει ψάρια ημέρας ολόφρεσκα που σπαρταράνε που αξίζει να δοκιμάσεις.

 

 

Ψάρια ολόφρεσκα που σπαρταράνε θα βρεις και στο Κονάκι μαζί με καταπληκτικούς μεζέδες.

 

 

Καταπληκτικούς μεζέδες, σαγανάκια και φρέσκα ψάρια θα γευτείς και τον Μπάγιο.

Όπως και να έχει θα πρέπει να πας τουλάχιστον τρεις φορές στα Κύμινα να δοκιμάσεις και από τις τρεις ταβέρνες καθώς είναι δύσκολο έως αδύνατον να ξεχωρίσεις ποια είναι η καλύτερη.

Δες αναλυτικά τα τρία μαγαζιά των Κυμίνων με αλφαβητική σειρά:

 

Bagios: Ολόφρεσκες νοστιμιές για πολλές… γευστικές …βούτες!!!

Μπαίνοντας στα Κύμινα από την Εγνατία οδό συναντάς την ταβέρνα του Μπάγιου. Όμορφο μαγαζί που σερβίρει καταπληκτικές λιχουδιές, ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια, έχει όμως και κρετατικά… Περί ορέξεως δηλαδή, αρκεί βέβαια να οπλιστείς με πολύ όρεξη για να το χαρείς!

 

 

Η αλήθεια είναι ότι το χταπόδι του είναι νοστιμότατο και λιώνει στο στόμα… ενώ τα σαγανάκια του δεν είναι για όσους κάνουν διατροφή (εκτός αν είναι σε μέρα χαλάρωσης) αφού η τέλεια γεύση τους σε προδιαθέτει για νοστιμότατες βούτες φρέσκου ψωμιού.

 

 

Στο Κονάκι με τις υπέροχες γεύσεις της ντόπιας μαγειρικής

Το Κονάκι στα Κύμινα είναι ένα τσιπουράδικο πολύ όμορφο με ευγενικό προσωπικό και γρήγορη εξυπηρέτηση. Το Κονάκι είναι ένα τσιπουράδικο που έχει πολλά και νοστιμότατα πιάτα φρεσκότατα και γευστικά.

 

 

 

Βρίσκεται στο κέντρο των Κυμίνων, λίγο μετά τη πλατεία και εκεί θα βρεις και θα γευτείς υπέροχες γεύσεις με άξονα την ντόπια μαγειρική. Θα βρεις θαλασσινά και ψάρια σύμφωνα με την εποχή τους, δηλαδή ότι εποχιακό βγάζει η θάλασσα.

 

 

Η κυρία Ευαγγελία και οι νόστιμοι μεζέδες της Κυράς του Λιμανιού

 

Όσοι νομίζουν ότι τα Κύμινα δεν έχουν λιμάνι επειδή βρίσκονται σχετικά μακριά από τη θάλασσα κάνουν λάθος. Τα Κύμινα έχουν ψαρολίμανο στο Δέλτα που απέχει λίγα χιλιόμετρα, από την άλλη πλευρά της εθνικής οδού. Έτσι λοιπόν και το μεζεδοπωλείο η Κυρά του Λιμανιού, στη είσοδο των Κυμίνων από Θεσσαλονίκη, θα σε αποζημιώσει με τις μοναδικές και ολόφρεσκες γεύσεις.

 

 

Η Κυρά του Λιμανιού βέβαια υπάρχει και ετοιμάζει τους μοναδικά γευστικούς μεζέδες . Η κυρία Ευαγγελία ψήνει ολόφρεσκα ψάρια, καλαμάρια, χταπόδι και μια γεμιστή πατάτα μοναδικό μεζέ για τσίπουρο!