fbpx

Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης αξίζει να πας για 3 γευστικές επιλογές!

Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης αξίζει να πας για 3 γευστικές επιλογές!

Αν είσαι από εκείνους που στο δρόμο για το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής ή το Άγιο Όρος περνάς βιαστικά τον Σταυρό, τότε μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Στα Κύμινα της Θεσσαλονίκης με τα φρέσκα ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια

 

Ο Σταυρός Θεσσαλονίκης, μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα όρια του νομού Χαλκιδικής, έχει μια πολύ ωραία παραλία για το καλοκαίρι, όμως έχει και ομορφιές ειδικά στον Άνω  Σταυρό όπου βρίσκεται το παλιό χωριό.

 

 

Για να φτάσεις από τη Θεσσαλονίκη περνάς από την Εγνατία οδό στην παλιά εθνική που διέρχεται μέσα από τα καταπληχτικής ομορφιάς στενά της Ρεντίνας.

 

 

Ο Σταυρός έχει και καλό φαγητό και ταβέρνες ή καφέ. Το Activeman.gr πήγε στον Σταυρό και σου προτείνει τα καλύτερα για να φας και να πιείς.

Αν πας πρωί ένα καφεδάκι είναι ότι πρέπει μαζί με ένα καλό πρωινό και «Η βρύση» είναι το ιδανικό μαγαζί.

Αν από την άλλη θες ένα μαγαζί που τα έχει όλα νόστιμα και ποιοτικά θα πρέπει να προτιμήσεις το Bellair. Φαγητό, ποτό και με σπεσιαλιτέ λουκουμάδες!

Αξίζει να ανεβείς στον Άνω Σταυρό. Μια ανάβαση που θα σε αποζημιώσει αφού εκεί θα βρεις το Αγνάντι και θα φας καλά θαυμάζοντας την υπέροχη θέα του Στρυμονικού κόλπου.

Δες τα μαγαζιά με αλφαβητική σειρά:

 

Στο Αγνάντι με τη μοναδική θέα και τις απαράμιλλες γεύσεις

Θέα καταπληκτική, φαγητό απίθανα γευστικό! Τέσσερις λέξεις που εκφράζουν την ταβέρνα Αγνάντι στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

 

 

Μία ταβέρνα που αξίζει να επισκεφθείς αν βρίσκεσαι στην περιοχή του Σταυρού. Καλό φαγητό, φρέσκα ψάρια και κρεατικά μαγειρεμένα με πολύ μεράκι.

 

 

 

Bellair: Καλό φαγητό που συμπληρώνουν οι μοναδικοί λουκουμάδες!

Το Bellair στο κέντρο του Σταυρού Θεσσαλονίκης προσφέρεται να σε φιλοξενήσει όλη μέρα, αφού στους χώρους του μπορείς να αρχίσεις από τον πρωινό καφέ και να καταλήξεις στα βραδινά ποτά, τρώγοντας παράλληλα νόστιμα φαγητά, μεζέδες αλλά και τα καταπληκτικά γλυκά με τους φανταστικά γευστικούς λουκουμάδες να ξεχωρίζουν!

 

 

Μπορεί να νομίζεις ότι το Bellair είναι ζαχαροπλαστείο, όμως είναι πολλά περισσότερα.

 

 

Στη «Βρύση» με τα καταπληκτικά πρωινά και τις βραδινές πίτσες!

 

Ανεβαίνοντας προς τον Άνω Σταυρό θα δεις ένα μαγαζάκι που κυριολεκτικά δεν το «πιάνει» το μάτι σου ή απλώς θα το περάσεις για μπουγατσατζίδικο. Δεν θα κάνεις λάθος μπουγατζατζίδικο είναι που όμως στη διάρκεια της ημέρας εξελίσσεται με επιστέγασμα το βράδυ που σερβίρει πίτσα, κρύους μεζέδες με παγωμένη μπύρα.

 

 

Εκεί θα βρεις την Βρύση και δεν θα χάσεις…