fbpx

Αυτά είναι 4 φυσικά συμπληρώματα που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος

Αυτά είναι 4 φυσικά συμπληρώματα που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος

Θέλεις να χάσεις κιλά και σου συστήνουν συμπληρώματα που μπορούν να αυξήσουν τον μεταβολισμό σου και να μειώσουν την απορρόφηση λίπους βοηθώντας το σώμα σου να χάσει βάρος.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να οδηγηθείς στις λεγόμενες «θαυματουργές» λύσεις που προτείνουν ορισμένοι κατασκευαστές και να προτιμήσεις τα φυσικής προέλευσης προϊόντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το πιο γρήγορο σνακ πριν ή μετά την προπόνηση

 

Δες λοιπόν ποιες είναι οι φυσικές τροφές που σε βοηθούν να κάψεις λίπος

 

  1. Καφεΐνη

Η καφεΐνη είναι μια ουσία που απαντάται συνήθως στον καφέ, το πράσινο τσάι και τους σπόρους κακάο. Είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό σε εμπορικά συμπληρώματα για καύση λίπους και για καλό λόγο. Βοηθάει στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Έρευνες δείχνουν, ότι η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει προσωρινά τον μεταβολισμό έως και 16% για 1-2 ώρες.Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει, ότι η καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να κάψει περισσότερο λίπος για να παράξει ενέργεια.

 

  1. Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι απλά μια συμπυκνωμένη μορφή πράσινου τσαγιού. Παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού σε μια βολική μορφή σκόνης ή κάψουλας.Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι επίσης πλούσιο σε καφεΐνη και σε πολυφαινόλες (συγκεκριμένα στην epigallocatechin gallate – EGCG), δηλαδή ενώσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος.

 

  1. Πρωτεΐνη σε σκόνη

Η πρωτεΐνη είναι εξαιρετικά σημαντική για την καύση λίπους. Μια υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει να κάψεις λίπος, ενώ βοηθάει επίσης το σώμα να διατηρήσει την μυϊκή του μάζα.Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 60 υπέρβαρους και παχύσαρκους συμμετέχοντες έδειξε, ότι μια υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες διατροφή ήταν σχεδόν δύο φορές πιο αποτελεσματική στην καύση λίπους σε σύγκριση με μια μέτριας περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες διατροφή.

 

  1. Διαλυτές ίνες

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ινών: διαλυτές και αδιάλυτες. Οι διαλυτές ίνες αναμιγνύονται με νερό στο πεπτικό σας σύστημα και σχηματίζουν μια παχύρρευστη ουσία.Μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαλυτές ίνες μπορούν να βοηθήσουν να κάψεις λίπος, περιορίζοντας την όρεξή.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι διαλυτές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων των ορμονών πληρότητας, όπως οι PYY και GLP-1. Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην μείωση των επιπέδων της ορμόνης πείνας(γκρελίνη).

Επιπλέον, οι διαλυτές ίνες βοηθούν στην επιβράδυνση της παροχής θρεπτικών συστατικών στο έντερο. Όταν συμβεί αυτό, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για να χωνέψει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά, πράγμα που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, οι διαλυτές ίνες μπορούν να βοηθήσουν να κάψεις λίπος, μειώνοντας τις συνολικές θερμίδες που παίρνεις από τα τρόφιμα. Σε μια μελέτη, 17 άνθρωποι ακολούθησαν διατροφή με ποικίλες ποσότητες ινών και λίπους. Διαπιστώθηκε, ότι όσοι έτρωγαν τις περισσότερες ίνες απορρόφησαν λιγότερα λιπαρά και λιγότερες θερμίδες στη διατροφή τους.