fbpx

Τα …λένε στο κινητό εν κινήσει, χωρίς κράνος… και έχει ο …Θεός!

Τα …λένε στο κινητό εν κινήσει, χωρίς κράνος… και έχει ο …Θεός!

Χιλιάδες μοτοσικλετιστές έχουν τραυματιστεί, πολλοί εκ των οποίων θανάσιμα. Εκατομμύρια λέξεις έχουν γραφτεί για το ρημάδι το κράνος που πρέπει να το φοράμε στα κεφάλια μας για να μην σπάσουν σε ενδεχόμενη πτώση!

Επίσης χιλιάδες λέξεις έχουν γραφτεί και εκατοντάδες ατυχήματα και δυστυχήματα έχουν γίνει με αιτία την χρήση κινητού. Συνήθεια που εντοπίζεται συνήθως στους οδηγούς αυτοκινήτων αλλά τα τελευταία χρόνια και στους οδηγούς κυρίως σκούτερ (που βολεύουν λόγω του αυτόματου και μπορούν να το κρατούν όπως ο κύριος της φωτογραφίας)!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί δεν αξίζει να μαλώνεις με τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων

 

Χωρίς κράνος και να μιλάς ταυτόχρονα στο τηλέφωνο ενώ οδηγείς σε μια από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, που κινούνται με ταχύτητες που ξεπερνούν κατά πολύ το όριο ταχύτητας, αυτό είναι μάλλον αυτοκτονικό!

Και ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που οδηγάει με αυτόν τον τρόπο! Σε όλη τη χώρα υπάρχουν μοτοσικλετιστές σαν αυτόν που δυστυχώς λόγο της ελλιπούς αστυνόμευσης,  προφανώς λόγω αυξημένων υποχρεώσεων της ΕΛ.ΑΣ με κορωνοϊό, μετανάστες και άλλα πολλά, οι αστυνομικοί έχουν αφήσει όπως φαίνεται επί μέρους την αστυνόμευση των δρόμων.

Έτσι κάποιοι, όπως ο κύριος της φωτογραφίας, από τη στιγμή που δεν βλέπουν αστυνομικούς στο δρόμο να ελέγχουν για κράνη και για χρήση κινητών, έχουν χαλαρώσει και κινούνται άνετα χωρίς να υπολογίζουν την ασφάλεια τους. Βέβαια δεν πρέπει να γνωρίζουν τα περί ασφάλειας, αφού αν φορούσαν κράνος ή δεν μιλούσαν στο κινητό, το έκαναν απλά και μόνο να αποφύγουν το πρόστιμο, επειδή υπήρχε αστυνόμευση!

Το θέμα όμως δεν είναι το πρόστιμο, είναι η ασφάλεια και μπορεί αυτοί που οδηγούν έτσι να μην έχουν πάθει το παραμικρό μέχρι στιγμής, όμως μια φορά θα πέσουν και μια φορά θα σπάσουν το κεφάλι τους και ας ελπίσουμε όχι θανατηφόρα.

Η έλλειψη οδηγικής παιδείας και ασφάλειας είναι εμφανής σε μεγάλο μέρος των οδηγών δυστυχώς!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης