fbpx

Τα …σημεία των καιρών που δείχνουν μεγάλες αλλαγές στη Yamaha!

Τα …σημεία των καιρών που δείχνουν μεγάλες αλλαγές στη Yamaha!

Η αντίστροφή μέτρηση για το τέλος του πρωταθλήματος MotoGP αρχίζει με τον αγώνα της Ταϋλάνδης. Τέσσερις αγώνες μακριά από την Ευρώπη με τον πέμπτο στη κλασσική Βαλένθια να σηματοδοτούν μια άνετη νίκη του Marc Marquez για ακόμα μια φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι πιο ύπουλες παγίδες για σένα και τη μηχανή σου καραδοκούν το φθινόπωρο

 

Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν αρέσει στον μεγάλο αντίπαλο την Yamaha που έχει να δει πρωτάθλημα από την εποχή του Lorenzo!

Η κατάσταση στη Yamaha δεν είναι και ότι το καλύτερο και αυτό είναι λογικό. Οι συνεχιζόμενες αποτυχίες αλλά και οι ευκαιριακές επιτυχίες του Vinalles, σε συνδυασμό με τις «μπηχτές» πριν από λίγο καιρό του Rossi αλλά και τις επιτυχίες του  Quartararo με την δορυφορική Yamaha φαίνεται ότι οδηγούν την εργοστασιακή ομάδα σε ριζικές αλλαγές από τη νέα χρονιά. Έτσι τουλάχιστον λένε οι πληροφορίες.

Η υποβόσκουσα κατάσταση πολέμου στη Yamaha δεν είναι σίγουρα χωρίς αιτία. Μπορεί ο Lin Jarvis να δήλωνει ότι η ομάδα του ανταποκρίνεται καλύτερα και πιο άμεσα στις ανάγκες των οδηγών της, σε σχέση με την Honda που τη χαρακτήρισε δικτατορική, ωστόσο ο Rossi φαίνεται ότι διαφωνεί. Στην ίδια γραμμή και ο Vinalles που κατά καιρούς έκανε παρόμοιες δηλώσεις. Και οι δύο αναβάτες στη συνέχεια κατέβασαν τους τόνους ώστε η ομάδα να φαίνεται ενωμένη!

 

 

Όμως ήρθε η ξαφνική επιθυμία του Rossi να ταράξει κι άλλο τα ήδη ταραγμένα νερά. Μια επιθυμία που έκανε πράξη. Ένα όνειρο ζωής, να οδηγήσει με την Μ1 από το ράντσο του στη πλατεία της Tavullia του Urbino  με κατάληξη την πίστα του Misano.

Κάτι που ζήτησε ο Ιταλός και έγινε δεκτό!

Ένα event φτιαγμένο να εκπληρώσει τις επιθυμίες του Rossi εν μέσω επευφημιών των φίλων και οπαδών του, αλλά και μια στάση στα μεγαλόπρεπα γραφεία της εταιρίας του.

Μια κίνηση που δείχνει τα πρώτα στάδια της αποχώρησης από το πρωτάθλημα με τον ίδιο να έχει γίνει πιο χρησματικός και από την αρχαία Πυθεία του Μαντείου των Δελφών για το αν και πότε υπάρξει η ανακοίνωση της αποχώρησης!

Όμως όλα δείχνουν ότι ο Valentino προετοιμάζει μία όμορφη αποχώρηση που στο τέλος θα του αποφέρει κέρδη και στον ίδιο και στη Yamaha.

Και μέσα σε όλη αυτή την ανακατωσούρα της Yamaha έρχεται ένας Fabio να στέκεται επάξια απέναντι στο μεγαθήριο Marquez τόσο που ο Ισπανός ζορίστηκε να …κόψει τον αέρα στον ανερχόμενο Γάλλο στον αγώνα του Mizano.

 

 

O Fabio Quartararo της δορυφορικής Yamaha, που αγωνίζεται με μια Μ1 που έχει το ίδιο πλαίσιο της εργοστασιακής αλλά όλα τα άλλα… δεύτερα, δηλαδή περσινά! Ένας μικρός που ήδη έχει εκπλήξει τους πάντες και πολλοί θεωρούν ότι είναι η μελλοντική απειλή για τον πανίσχυρο Marc Marquez αν αγωνιστεί με την εργοστασιακή Μ1.

Τι θα γίνει του χρόνου στη Yamaha κανείς δεν γνωρίζει, πιθανώς ούτε οι ίδιοι επικεφαλής της εταιρίας! Όμως όλα τα στοιχεία και οι κινήσεις δείχνουν ότι η επόμενη χρονιά θα έχει μεγάλες αλλαγές με τον Rossi σε επιτελικό ρόλο και τον Quartararo μαζί με τον Vinalles στις πίστες!

Άλλωστε δεν είναι λογικό η Yamaha να αφήσει να της φύγει ένας θρύλος του MotoGP όταν εκείνος αποφασίσει να αποσυρθεί από τους αγώνες!