fbpx

Τα 10 top ποτά για τη διατροφή σου!

Τα 10 top ποτά για τη διατροφή σου!

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη ωστόσο όλα τα ποτά δεν είναι κατάλληλα για να υποστηρίξουν τη διατροφή σου αφού μπορεί να σε φορτώνουν περιττές θερμίδες.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι βιταμίνες και μέταλλα που περιέχει η κάθε ομάδα τροφών

 

Δες λοιπόν ποια είναι τα 10 ποτά που κάνουν καλό στη διατροφή σου:

 

  1. Τσάι

Χειμώνα καλοκαίρι ζεστό ή παγωμένο. Ειδικά το μαύρο τσάι και το πράσινο τσάι αλλά και τα συγγενικά χαμομήλι φασκόμηλο τίλιο κρύβουν μέσα τους έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό που αν δεν συνδυαστούν με πολλή ή καθόλου ζάχαρη ή μέλι μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικά σύμμαχο αλλά και πολύ καλές πηγές ενυδάτωσης. Είναι βασικές πηγές φλαβονοειδών που είναι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι θερμίδες που μας δίνουν είναι σχεδόν μηδενικές ενώ για κάθε κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ή μέλι που βάζουμε τους προσθέτουμε περίπου είκοσι θερμίδες.

 

 

  1. Χυμός Ρόδι

Ο χυμός του ροδιού είναι γεμάτος από βιταμίνες A,  C, E καθώς και από φολικό οξύ δίνοντας έτσι στον οργανισμό μας τρείς φορές περισσότερη αντιοξειδωτική ισχύ από το πράσινο τσάι ή το κόκκινο κρασί

 

  1. Χυμοί φρούτων

φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού για παράδειγμα ή ο χυμός από γκρέιπφρουτ είναι πεντανόστιμοι και δεν παχαίνουν και αν τα αναμίξετε έχετε μια άλλη γεύση. Φροντίστε να είναι στυμμένοι οι χυμοί και όχι αγοραστοί από το σούπερ μάρκετ.

 

 

  1. Απάχο γάλα

Το γάλα είναι μία άριστη πηγή ασβεστίου και πρωτεϊνών μπορεί να σας βοηθήσει στο να χάσετε κιλά αφού επιταχύνει τη διάσπαση του λίπους σας. Αυτό δε σημαίνει προφανώς ότι πρέπει να αρχίσετε να πίνετε λίτρα γάλακτος κάθε μέρα αλλά η προσθήκη γάλακτος στο πρόγραμμα διατροφής σας με μέτρο φυσικά μπορεί να διπλασιάσει το ρυθμό με τον οποίο το σώμα σας διασπά το λίπος. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι άνθρωποι που πίνουν τρεις έως τέσσερις κούπες άπαχο γάλα έχουν πιθανότητες να χάσουν 30″,”50 ή ακόμη και 70% περισσότερο λίπος από κάποιον που δεν έχει εντάξει το γάλα στο πρόγραμμα διατροφής του.

 

  1. Χυμός λαχανικών

Πιείτε ένα ποτήρι με χυμό λαχανικών πριν τα γεύματά σας! Αυτό μπορεί να σας κάνει να φάτε περίπου 135 λιγότερες θερμίδες σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Penn των ΗΠΑ. Τα λαχανικά έχουν τη μοναδική ιδιότητα να «κόβουν την όρεξη» με φυσικό τρόπο. Αν δε μπορείτε να φτιάξετε τον χυμό λαχανικών πιείτε δύο ποτήρια νερό αμέσως πριν το φαγητό σας. Αυτό θα σας οδηγήσει στο να φάτε λιγότερο και συνεπώς να χάσετε περισσότερο βάρος.

 

 

  1. Χυμός ντομάτας

Ο χυμός ντομάτας όπως και γενικότερα οι χυμοί λαχανικών έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες  συγκρινόμενοι με τους χυμούς φρούτων. Περίπου 25 θερμίδες και σχεδόν 85mg νατρίου στα 100ml χυμού. Επιπλέον ο χυμός ντομάτας είναι μία εξαιρετική πηγή λυκοπένιου που είναι ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό που μας προστατεύει από μία σειρά από ασθένειες.

 

  1. Τυρόγαλο

Βοηθάει τον οργανισμό μας να εκλύσει ορμόνες που μπορούν να μας κόψουν την πείνα. Επιπλέον είναι μία άριστη πηγή αμινοξέων που βοηθούν στην ανάρρωση και τη δόμηση των ανθρώπινων μυών.

 

  1. Χυμός καρύδας

Το νερό που περιέχει μέσα της η καρύδα έχει περισσότερους ηλεκτρολύτες από τους περισσότερους χυμούς φρούτων καθώς και τα ενεργειακά ποτά χώρια ότι γλυτώνετε από την παραπάνω ζάχαρη και τα συντηρητικά. Το νερό της καρύδας επιταχύνει με φυσικό τρόπο το μεταβολισμό σας και σας δίνει περισσότερη ενέργεια ώστε να ασκηθείτε περισσότερο αλλά και παράλληλα να χάσετε περισσότερο βάρος λόγω της επιτάχυνσης του μεταβολισμού που σας προσφέρει.

 

 

  1. Καφές

Έρευνες επισημαίνουν την ευεργετική δράση του καφέ για την υγεία. Απολαύστε τη γρήγορη αφύπνιση και τόνωση που σας δίνει μία κούπα καφέ και παράλληλα τα οφέλη από τα αντιοξειδωτικά που αυτός περιέχει. Ο καφές δεν παχαίνει αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη και γάλα ως συμπλήρωμα. Αν ωστόσο προτιμάτε γάλα μέσα στον καφέ σας προτιμήστε το αποβουτυρωμένο άπαχο γάλα.

 

  1. Χυμός λεμόνι

Το πρωϊ πριν το πρωϊνό προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού ή λάιμ σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και πιείτε το. Αυτή η απλή συνταγή είναι το απόλυτο καθαρτικό του οργανισμού σας ενώ οι ίνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της πείνας. Σημαντικό είναι το νερό να είναι ζεστό γιατί οι ευεργετικές ίνες του λεμονιού ελευθερώνονται ευκολότερα εντείνοντας έτσι την καταλυτική τους δράση.