fbpx

Τα 3 μυστικά για να κάνεις τη μπριζόλα σου …απίστευτη γκουρμεδιά

Τα 3 μυστικά για να κάνεις τη μπριζόλα σου …απίστευτη γκουρμεδιά

Μια μπριζόλα δεν είναι απλώς ένα κομμάτι κρέας! Η μπριζόλα είναι το κατ’  εξοχή ανδρικό φαγητό που όμως θέλει την ιεροτελεστία της για να γίνει ζουμερή και νόστιμη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι κάνεις μια σαλάτα με πέννες, κράνμπερις, kale και κάσιους

 

Τρόποι για να ψήσεις μια μπριζόλα υπάρχουν πολλοί. Από τα κάρβουνα, το γκριλ, τον φούρνο, ακόμα και το τηγάνι, όμως όπως και να τη ψήσεις υπάρχουν τρία μυστικά που είναι καλό να ακολουθήσεις και που θα την μετατρέψουν σε μια απίστευτη γκουρμεδιά!

Δες και πράξε:

 

Άρχισε μία ώρα πριν!

Περίπου μία ώρα πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο, βγάλε την μπριζόλα και άφησε τη στη θερμοκρασία που έχει η κουζίνα σου. Αν την βάλεις κρύα δεν θα καταφέρει να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Επίσης φρόντισε το τηγάνι που θα χρησιμοποιείς να είναι τέρμα καυτό πριν το χρησιμοποιήσεις.

 

Όταν την ψήνεις

Το medium rare είναι το ιδανικό ψήσιμο που πρέπει να πετύχεις. Με αυτόν τον τρόπο, η μπριζόλα θα είναι μαλακή και τρυφερή, θα κρατήσει τα υγρά της και θα σου προσφέρει ολοκληρωτικά πλούσια γεύση.

 

…Ξεκούρασε την!

Φρόντισε να αφήσεις το κρέας να «ξεκουραστεί» για να μην χάσει τα υγρά του στο πρώτο κόψιμο. Για πιο πλούσια γεύση, άλειψε το κρέας είτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είτε βούτυρο.