fbpx

Τα 5+10 μυστικά των επιτυχημένων ανθρώπων το σαββατοκύριακο

Τα 5+10 μυστικά των επιτυχημένων ανθρώπων το σαββατοκύριακο

«Μα καλά, πότε πέρασε κιόλας το σαββατοκύριακο;» είναι η ερώτηση που όλοι κάνουμε στον εαυτό μας κάθε Κυριακή βράδυ και Δευτέρα πρωί. Και η αναζήτηση απαντήσεων συνεχίζεται όταν βλέπουμε τον κάθε επιτυχημένο να «κοκορεύεται» ότι και αυτό το σαββατοκύριακο ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 τρόποι να βρίσεις το αφεντικό σου χωρίς να απολυθείς!

 

Τι κάνει, που δεν εμείς δεν κάνουμε; Γιατί 2 μόλις μέρες είναι αρκετές για έναν επιτυχημένο άνθρωπο, όχι μόνο να ξεκουραστεί αλλά και να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών και των στόχων του και στη δική μας περίπτωση, οι μέρες περνούν χωρίς να τις καταλάβουμε;

 

 

Το κλειδί, λένε οι…ειδήμονες, είναι η διαχείριση του προγράμματος, πριν φτάσει το σαββατοκύριακο και για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε τα 5 μυστικά τους.

 

  1. Η καλή μέρα…

Από το πρωί φαίνεται και η παραγωγική το ίδιο. Ενώ λοιπόν εμείς τα πρωινά του Σαββάτου απολαμβάνουμε τον καφέ μας, μέχρι να …μεσημεριάσει (άντε να πάμε και κανένα σουπερμάρκετ στο ενδιάμεσο), οι γεμάτοι όρεξη επιτυχημένοι, ακολουθούν το γνωστό ρητό «άδραξε τη μέρα». Πώς το πετυχαίνουν αυτό; Για αρχή δεν ξενυχτούν (τουλάχιστον όχι πολύ) την Παρασκευή το βράδυ και το πρωί του Σαββάτου ξεκινούν με την παραδοσιακή τους γυμναστική, ένα δυνατό πρωινό και ενδεχομένως μία βόλτα με συγγενείς και φίλους.

 

 

  1. Παραδοσιακά

Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι δημιουργούν παραδόσεις. Κάτι σαν τις διαφημίσεις μιας αξιοζήλευτης οικογένειας, που ο μπαμπάς αλείφει φρυγανιές με μέλι, η μαμά φτιάχνει φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τα παιδιά (πάντα ένα αγόρι και ένα κορίτσι, για ποικιλία) χοροπηδούν ανενόχλητα, την ώρα που όλοι χαμογελούν. Αυτές οι συνήθειες, λένε οι ειδικοί μάλιστα, ότι γίνονται μνήμες που ενισχύουν την ευτυχία.

 

  1. Αποσύνδεση τώρα

Για να πετύχει κάτι και να αποκομίσετε τα καλύτερα δυνατά οφέλη από μία απασχόληση χρειάζεται ησυχία και αυτοσυγκέντρωση. Άρα κλείστε κινητά, τηλεοράσεις και επικεντρωθείτε στο στόχο σας, όποιος και αν είναι αυτός, από καθάρισμα μέχρι ολοκλήρωση ενός project.

 

  1. Κωδικός ύπνος

Φυσικά η μεσημεριανή siesta είναι απαραίτητη. Ειδικά μετά από ένα εξαντλητικό πρωινό με άσκηση, χαρωπές φωνές και εργασίες οικιακές ή άλλες. Φροντίστε να απολαύσετε έναν μεσημεριανό ύπνο γιατί έπεται και …συνέχεια.

 

 

  1. Απογευματινή εξόρμηση

Βρείτε χρόνο για να ανακαλύψετε νέες περιπέτειες. Κάντε την βόλτα με το ποδήλατο μία νέα περιπέτεια, αλλάξτε διαδρομές, κάντε και ένα πικνίκ με σνακ και παίξτε με τους φίλους σας/ σύντροφο/παιδιά στη εξοχή. Μια βόλτα σε έναν ζωολογικό κήπο ή ένα μουσείο (για τους λάτρεις της τέχνης) ενδείκνυται για το απόγευμα του Σαββάτου ή της Κυριακής.

Εάν πάλι ο καιρός δεν το επιτρέπει, μεταφέρετε τη διασκέδαση μέσα στο σπίτι. Προσοχή όμως υπάρχει ο κίνδυνος να αφιερώσετε όλη την Κυριακή για να καθαρίσετε. Άρα, καλύτερα να κανονίσετε εξόρμηση σε σπίτι κάποιου φίλου.

 

 

Κυριακή γιορτή και σχόλη

Το… υποτιμημένο Κυριακάτικο βράδυ είναι ιδανικό για θέατρο, σινεμά ή ένα ποτό σε ένα συνοικιακό μπαρ. Με τη λογική αυτή και θα διασκεδάσετε και δεν θα αναλωθείτε στην ίδια καθημερινή ρουτίνα στο σπίτι, όπου «κατά παράδοση» θα κλαίτε τη μοίρα σας γιατί πρέπει να ξυπνήσετε για να πάτε στη δουλειά το πρωί.

Η ερώτηση βέβαια παραμένει: πώς τα κάνουν όλα αυτά. Οι επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν χαρούμενες συνήθειες. Με απλά λόγια, η γκρίνια και η κατσούφικη διάθεση δεν έχουν θέση εδώ. Και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τον δεκάλογο της ευτυχίας τους:

 

  1. Μη κρατάτε κακίες

Μόνο εσείς αναλώνεστε ψυχικά και πνευματικά. Κρατώντας κακία, το μόνο που καταφέρνετε είναι να σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανούσια ζητήματα, την ίδια στιγμή που θα μπορούσατε να τον αξιοποιήσετε σε κάτι πιο διασκεδαστικό ή εποικοδομητικό.

 

 

  1. Δεν είναι πρόβλημα, είναι πρόκληση

 

Η λέξη πρόβλημα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του επιτυχημένου ανθρώπου. Ένα πρόβλημα αντιμετωπίζεται ως μειονέκτημα, ενώ μια πρόκληση θεωρείται ως κάτι θετικό, σαν μια ευκαιρία ή ένα τολμηρό εγχείρημα.

 

  1. Μεγάλα σχέδια

Οι άνθρωποι που έχουν τη συνήθεια να κάνουν μεγάλα όνειρα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Εξάλλου, ο τολμών νικά.

 

 

  1. Τέρμα οι δικαιολογίες

Ο Benjamin Franklin είπε κάποτε «Αυτός που είναι καλός στις δικαιολογίες, σπάνια είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο» και είχε δίκιο. Η δικαιολογία είναι μία ευκαιρία να κρυφτεί κάποιος από τις ευθύνες του, ενώ αντίθετα η αντιμετώπιση μίας κατάστασης δίνει τη δυνατότητα να τη διορθώσει, να μάθει από αυτή και να εξελιχθεί ο ίδιος.

 

  1. Ότι έγινε, έγινε

Είναι αλήθεια ότι πολλοί δαπανούν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για να αναρωτιούνται, να αναλύουν και να ….υπερναλύουν γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος. Ποιο το όφελος; Χάσιμο χρόνου χωρίς λόγο.

 

  1. Ο φίλος είναι καθρέφτης

Η δυστυχία χρειάζεται παρέα. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε ποιοι είναι οι φίλοι σας. Οι μίζεροι άνθρωποι εμποδίζουν τον εαυτό τους και τον περίγυρό τους να δουν τις καταστάσεις αισιόδοξα και να ξεφύγουν από τα μικροπράγματα της καθημερινότητας.

 

  1. Ο ρόλος της διατροφής

Όσο λαχταριστή και αν είναι μία πίτσα (ή ένα πιτόγυρο για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας) η αλήθεια είναι ότι μας κάνει υποτονικούς και συνήθως γεμάτους τύψεις, ειδικά την επόμενη μέρα. Ό, τι τρώμε επηρεάζει άμεσα την ικανότητα του σώματός να παράγει ορμόνες, οι οποίες θα υπαγορεύσουν την ανάλογη διάθεση, την ενέργεια και την ψυχική κατάσταση.

 

 

  1. Τρέχουμε τώρα

Είναι απλή επιστήμη: μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας, την αυτοπεποίθησή και δίνει μια μεγαλύτερη αίσθηση της προσωπικής επιτυχίας.

 

  1. Ουκ εν τω πολλώ το εύ…

…αλλ’ εν τω ευ το πολύ. Ο Σωκράτης το έλεγε, οι ευτυχισμένοι το υλοποιούν. Με απλά λόγια, σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, σε οτιδήποτε και αν κάνει κάποιος. Και ως Ευρωπαίοι μάλιστα, είμαστε, σύμφωνα με μελέτες, σε καλύτερη μοίρα από τους αμερικανούς, καθώς δεν είμαστε τόσο υπερκαταναλωτικοί.

 

  1. Κάποια πράγματα αλλάζουν, κάποια άλλα όχι

Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις ελάχιστα πράγματα μπορεί ένας άνθρωπος να αλλάξει. Τη στιγμή που θα αποδεχθούμε ότι κάποιες καταστάσεις δεν υπόκεινται στο δικό μας έλεγχο για να τα αλλάξουμε (ή τουλάχιστον χρειάζεται περισσότερος χρόνος), η εμμονή για αλλαγές θα δώσει τη θέση της στην εσωτερική ηρεμία.