fbpx

Τελικά βάζουμε παγάκια στο κρασί ή όχι; Μάθε την απάντηση!

Τελικά βάζουμε παγάκια στο κρασί ή όχι; Μάθε την απάντηση!

Τίποτα δεν είναι πιο αναζωογονητικό από ένα δροσερό ποτήρι κρασί όταν ο καιρός είναι καυτός – αλλά τίποτα δεν είναι και πιο βαρετό από το να περιμένεις να περιμένεις να παγώσει το κρασί για να το πιείς.

Επιτρέπεται να παγώνουμε στα γρήγορα το κρασί, ρίχνοντας μέσα παγάκια; Οι απόψεις των ειδικών ποικίλλουν…

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα καλύτερα ποτά της παραλίας στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο

 

Η πιο κοινή άποψη είναι ότι η τοποθέτηση παγοκύβων στο κρασί δεν επιτρέπεται γιατί αραιώνει τη γεύση του κρασιού. Μάλιστα πολλοί σομελιέ λένε ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που τους ζητάνε οι πελάτες τους: να βάλουν παγάκια στο λευκό κρασί.

Ωστόσο, πολλά οινοποιεία έχουν κυκλοφορήσει  κρασιά που πρέπει να σερβιριστούν με πάγο, όπως για παράδειγμα η σαμπάνια Moët Ice Impérial NV, η cava Freixenet Ice κ.α.

Σε μερικές μεσογειακές χώρες, παρατηρούμε ότι όλο και πιο συχνά το λευκό ή το ροζέ κρασί σερβίρεται συνοδεία πάγου.  Ο Πίτερ Ρίτσαρντς MW δηλώνει στο Decanter.com : “Η άποψη μου είναι “Kάνε ό, τι θέλεις με το κρασί σου εφ ‘όσον σε κάνει ευτυχισμένο! Γιατί τελικά γι΄ αυτό είναι το κρασί. Αλλά, θα πρέπει να ξέρεις ότι αν βάλεις παγάκια το κρασί θα αραιώσει και δεν θα απολαύσεις την κανονική του γεύση. Εκτός κι αν πίνεις πάρα πολύ γρήγορα.»

 

Αντί για παγάκια…

Ο Ρίτσαρντς συνιστά να βάζουμε μερικά σταφύλια στον καταψύκτη μας και στη συνέχεια να ρίχνουμε ράγες από παγωμένα σταφύλια στο κρασί, αντί για παγάκια. Έτσι θα παγώνουμε το κρασί αλλά δεν το νερώνουμε. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί τρόποι να παγώσουμε το κρασί στα γρήγορα αντί να βάλουμε παγάκια. Δείτε μερικούς εδώ:

ΠΗΓΗ: krasiagr.com