fbpx

Τελικά βιαστήκαμε να πάμε παραλία, όμως δες γιατί είναι καλό να …ξαναπάμε!

Τελικά βιαστήκαμε να πάμε παραλία, όμως δες γιατί είναι καλό να …ξαναπάμε!

Λίγο η καραντίνα που μας φόρτωσε, λίγο η πρώιμες ζέστες της άνοιξης και ξεχυθήκαμε όλοι στις παραλίες λες και ήταν μέσα Ιουλίου, ξεχνώντας ότι είναι Μάιος που είναι η εποχή των μπουρινιών και της καιρικής αστάθειας!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πόσο κρύα θάλασσα θα αντιμετωπίσεις στη πρώτη βουτιά του Μαίου

 

Την άνοιξη και ειδικά τον Μάιο τα μπουρίνια αποτελούν καθημερινότητα, όμως αυτό το ξεχάσαμε και με την πρώτη ζέστη ορμήσαμε στις παραλίες με την παγωμένη θάλασσα να μας θυμίζει ότι είναι ακόμα Μάιος! Και εδώ που τα λέμε ήταν λογικό αφού δύο μήνες κλεισμένοι σπίτια μας, δεν βιώσαμε ομαλά την έλευση της άνοιξης.

Αυτή η χρονιά είναι ομολογουμένως περίεργη εξαιτίας φυσικά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Βέβαια τα τουριστικά μέρη άνοιγαν πάντα από τον Απρίλιο για να υποδεχτούν όχι τόσο πολύ Έλληνες αλλά ξένους. Τους τουρίστες από τα βόρεια της Ευρώπης που γι αυτούς οι 18 και 20 βαθμοί φαντάζουν τροπικό καλοκαίρι! Άλλωστε το έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια, εμείς να φοράμε φουτεράκι και εκείνοι να κυκλοφορούν με φανέλα και να σκάνε κι από πάνω!

Τώρα λοιπόν που δεν υπάρχουν ακόμα ξένοι τουρίστες και τα τουριστικά μέρη άνοιξαν υποδέχθηκαν όλους εμάς τους τρελαμένους από την καραντίνα «ιθαγενείς»… μόνο που αυτό κράτησε λίγο γιατί ο καιρός δεν γνωρίζει από καραντίνες και πανδημίες. Η φύση ακολουθεί τους ρυθμούς της.

Τώρα λοιπόν είναι που εμείς οι ντόπιοι  πρέπει να στηρίξουμε όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που παραμένουν άδειες, αφού ο καιρός μας έκανε να θυμηθούμε ότι είναι άνοιξη και από την άλλη μας έφυγε η λαχτάρα της εκτόνωσης από την καραντίνα.

Καλό θα είναι αντί να κλειστούμε σπίτια μας γιατί κάνει ψύχρα ή βρέχει να βγούμε βόλτα. Να πάμε σε ταβέρνα. Να πάμε παραλία και ας …βρέξουμε μόνο τα πόδια μας! Άλλωστε δεν κάνει και παγωνιά. Μια ψύχρα κάνει!