fbpx

Τελικά είναι μαγκιά η μάσκα στον λαιμό ή δούλεμα του εαυτού σου;

Τελικά είναι μαγκιά η μάσκα στον λαιμό ή δούλεμα του εαυτού σου;

Η προπόνηση σε γυμναστήριο προϋποθέτει την χρήση μάσκας στα βάρη αλλά όχι στην αεροβική άσκηση! Μπορεί να διαφωνείς και να έχεις την άποψη σου, ασχέτως αν αυτή δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, όμως το να φοράς ή να μην φοράς τη μάσκα –δηλαδή να την έχεις στο πηγούνι- μόνο μαγκιά δεν δείχνει!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο κορωνοϊός χτυπάει πιο εύκολα τους αγύμναστους αναφέρει μεγάλη επιστημονική μελέτη

 

Στην ουσία δουλεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά και τους συναθλούμενους σου, εκτός αν έχετε συμφωνήσει όλοι και ο γυμναστηριούχος να μην φοράει κανένας μάσκα, μια τακτική που είναι πλήρως λανθασμένη.

Αν λοιπόν θες να κάνεις ότι είσαι …σύννομος με τη μάσκα στο πηγούνι, τότε σύμφωνα με τους ειδικούς μόνο ζημιά μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Όπως ανέφερε  ο καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για θέματα κορωνοϊού, Ηλίας Μόσιαλος, η μάσκα είναι προτιμότερο να αφαιρείται πλήρως καθώς η περιοχή του λαιμού είναι και αυτή εκτεθειμένη σε μικρόβια και με αυτή την κίνησή μας κινδυνεύουμε να τα μεταφέρουμε στη μύτη και το στόμα.

Ειδικότερα σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Μόσιαλος εξήγησε: «Η περιοχή κάτω από το πηγούνι και ο λαιμός μας εκτίθενται και αυτά σε ιούς. Τους ίδιους ιούς από τους οποίους προσπαθούμε να προστατευθούμε φορώντας τη μάσκα προστασίας του προσώπου. Εάν χρειαστεί να κανουμε κάτι, που απαιτεί να αφαιρέσουμε τη μάσκα από τη θέση που πρέπει να τη φοράμε, είναι προτιμότερο να την αφαιρέσουμε πλήρως. Να σκεφτόμαστε πρακτικά για να έχει το βέλτιστο αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας»

Με απλά λόγια, αν την ώρα που κάνεις βάρη, δεν σου φτάνει η ανάσα, τότε προτιμότερο είναι να βγάλεις εντελώς τη μάσκα, να κάνεις το σετ και να την ξαναφορέσεις. Όλα τα άλλα είναι δήθεν μαγκιά και υπεκφυγή της νομοθεσίας με τη δικαιολογία να είναι έτοιμη: Να την φοράω, για ένα λεπτό την κατέβασα! Με απλά λόγια θεωρείς τους άλλους ηλίθιους και δουλεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό!!!