fbpx

Τελικά είσαι ηγέτης ή απλά στα «κόβει» με το …χαμόγελο;

Τελικά είσαι ηγέτης ή απλά στα «κόβει» με το …χαμόγελο;

Ο άντρας είναι φτιαγμένος για δράση, πάντα ήταν σε κίνηση, κυνηγούσε, προστάτευε, κουβαλούσε, έχτιζε. Νιώθει άνετα με το απτό, με αυτό που μπορεί να δει, να αγγίξει και να μετρήσει.

Γι’ αυτό και νιώθεις άβολα όταν σου λέει η γυναίκα να συζητήσουν για τη σχέση τους. Πρόκειται για κάτι άυλο, αόριστο, άγνωστο και επομένως τρομακτικό. Θα προτιμούσε να έχει τις ικανότητες του μεγάλου Χουντίνι ώστε να μπορεί να εξαφανίζεται όταν εκείνη αρχίζει τη «μουρμούρα»!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η μεγαλύτερη φαντασίωση πολλών γυναικών !

 

Το νέο είδος γυναίκας έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια με …θύματα πολλούς άντρες! Πρόκειται για τη γυναίκα τη δυναμική, την αυστηρή, τη βωμολόχα, την γυναίκα-επαναστάτρια, τη γυναίκα-«αντράκι» κάτι που αρέσει στους περισσότερους όχι όμως σε υπερβολική …ποσότητα που πραγματικά ξενερώνει!

Ο άντρας έχει μάθει να εξερευνά, να κατακτά και να κυριαρχεί. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν αυτά, ο άντρας πολεμιστής έγινε απολυμένος εξερευνητής, άνεργος μονομάχος, λογιστής φυλακισμένος σε ένα γραφείο, δημόσιος υπάλληλος που παθητικά βάζει …σφραγίδες.

Δεν υπάρχει λοιπόν έντονη δράση και κίνδυνος ώστε να απασχολεί κυρίως το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου. Το αριστερό ημισφαίριό του τον καλεί να το εξερευνήσει και αναγκαστικά έρχεται αντιμέτωπος με τα συναισθήματά του, τα οποία δυσκολεύεται να αναγνωρίσει και να απελευθερώσει.

Και εδώ έρχεται εκείνη που έχει υποστεί τη «μετάλλαξη» η οποία πηγάζει από τη σχέση της με την οικογένειά της αλλά και την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα στο χρόνο. Της έμαθαν τόσο πολύ να είναι ανεξάρτητη, να στηρίζεται στα πόδια της και μόνο, να δουλεύει σαν το «σκυλί» νυχθημερόν, που πέρασε στο DNA της και έχει βάλει σκοπό να το κοινοποιήσει σε όλο τον περίγυρό της πως όλα αυτά τα κατάφερε με την αξία της. Μία γυναίκα που φαίνεται σκληρή, αυστηρή, δεν σηκώνει πολλά πολλά, πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της καλά, έχει στην καλύτερη ένα «τέλος πάντων» μόνιμα να σου αντιγυρίσει !

Και εδώ είναι  που αυτό το είδος της γυναίκας κάνει το λάθος! Στην επιβολή της δύναμης και της θέσης ισχύος που προσπαθεί να εδραιώσει στη μεταξύ σας σχέση.

Με αυτό το είδος γυναίκας «μπλέκεις» επειδή κινείστε σε παραπλήσιους χώρους, επειδή εφάπτονται οι κύκλοι γνωριμιών σας. Τη γνωρίζεις και βλέπεις ότι τελικά μπορεί να μην είναι έτσι όπως φαίνεται, ότι τελικά έχει και χιούμορ και ευαισθησίες και ίσως να μην είναι αυτό που φαίνεται.

Και είναι αλήθεια πως η απώλεια της θηλυκότητας για αυτό το είδος γυναίκας ήρθε με το χάσιμο της αθωότητας. Σπούδασε, ξανασπούδασε, έμαθε ξένες γλώσσες, πήγε στο εξωτερικό, διεύρυνε τους ορίζοντές της, εργάστηκε και εργάζεται σκληρά. Και κάπως έτσι μπερδεύει το επαγγελματικό με το προσωπικό κομμάτι. Τις προσπάθειες επιβολής στον επαγγελματικό στίβο τις φέρνει και στο σπίτι. Με λίγα λόγια, έχει «μεταλλαχθεί» ψυχολογικά -και ενδεχομένως και σεξουαλικά-  σε άντρα.

Ωστόσο, όπως οι άνδρες δεν έχετε δικαίωμα στη ζήλεια, έτσι κι η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα στον ανδρισμό.

Οι άντρες θέλουμε τρυφερότητα και οι γυναίκες πρέπει να υπερβούν τα εσκαμμένα και όταν περνούν το κατώφλι του σπιτιού τους να γίνονται τρυφερές γατούλες. Να μην αφήνουν τη συμπεριφορά τους στον επαγγελματικό στίβο να επηρεάζει τις προσωπικές τους σχέσεις. Γιατί είναι αλήθεια ότι αν κοιμάσαι με κάποια γυναίκα που σου μοιάζει στη συμπεριφορά…  τότε απλώς θα βαρεθείς και θα φύγεις! Με απλά λόγια δεν γουστάρεις να σου «τα κόβει», σε ξενερώνει και σίγουρα έχεις απόλυτο δίκιο!