fbpx

Τελικά κάτι ξέρουν οι βασιλιάδες και κοιμούνται σε χωριστά διαμερίσματα;

Τελικά κάτι ξέρουν οι βασιλιάδες και κοιμούνται σε χωριστά διαμερίσματα;

Το ότι οι βασιλιάδες κοιμούνται σε χωριστά διαμερίσματα το γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα το ίδιο κάνουν και πολλοί εύποροι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να έχουν διπλές κρεβατοκάμαρες τουλάχιστον. Όμως γιατί γίνεται αυτό;

Ο λόγος είναι ο ήσυχος ύπνος και των δύο και αφού λοιπόν έχουν τη δυνατότητα κοιμούνται χώρια τουλάχιστον τις περισσότερες φορές!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Από ποια ηλικία αρχίζεις να χάνεις την αντοχή σου στο σεξ

 

Αυτή την συνήθεια των βασιλιάδων και των εύπορων ανθρώπων έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνα που έγινε στην Αυστρία, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βιέννης, και  δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό NewScientist.

Στην έρευνα επισημαίνεται ότι πολλοί άνδρες, έχουν «ανήσυχο» και «κακής ποιότητας» ύπνο και πως για αυτό πιθανά ευθύνεται η σύντροφός τους.

 

 

Μάλιστα αυτή η μελέτη, έρχεται σε αντίθεση με παλαιότερες επιστημονικές έρευνες που έδειχναν πως ο ύπνος με ένα ταίρι πλάι, είναι πιο ποιοτικός. Τι λοιπόν μπορεί να φταίει και ανατρέπονται αυτά τα δεδομένα, ειδικά για τους άνδρες;

Δύο επιστήμονες σε σχετικά τους άρθρα όμως έρχονται σε αντίθεση με την έρευνα των Αυστριακών. Ο Κώστας Σολδάτος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγο-Διαβητολόγο εξηγούν πως η έρευνα έβγαλε αυτό το συμπέρασμα.

Στη μεθοδολογία της έρευνας, πιθανότατα δεν έχουν συμπεριληφθεί τα εργασιακά και άλλα κοινωνικά στοιχεία που καθορίζουν τους βιορυθμούς, τα επίπεδα του στρες και του συνακόλουθου άγχους που επηρεάζουν τον ύπνο.

 

 

Με κάθε επιφύλαξη ως προς τη γενίκευση της αξίας των αποτελεσμάτων της έρευνας, λοιπόν, πιθανότατα εάν ένας άνδρας δεν κοιμάται καλά με τη σύντροφό του, είναι γιατί τα συναισθήματά του προς εκείνη είναι λιγότερο θετικά από τα δικά της, γι’ αυτό και εκείνος δεν αισθάνεται αρκετά χαλαρά.

Επίσης, ο ανήσυχος ύπνος ίσως σχετίζεται με την έκκριση από τη σύντροφο φερομονών – ουσιών που, μέσω της όσφρησης, καθορίζουν σε ασυνείδητο επίπεδο τον βαθμό έλξης ή αποστροφής.

Η τακτική των ευγενών, οι οποίοι είχαν ξεχωριστά κρεβάτια με τις συζύγους τους, έχει κάποια βάση ή υπάρχουν και άλλοι τρόποι για καλό συντροφικό ύπνο;

Δεν ξέρουμε αν οι ευγενείς που είχαν χωριστά κρεβάτια κοιμόντουσαν καλύτερα από τους πληβείους, που δεν διέθεταν αυτή την πολυτέλεια. Η ουσία είναι ότι κάθε σύγχρονο ζευγάρι πρέπει να αναζητά και να βρίσκει τον καλύτερο τρόπο, ώστε ο ύπνος να είναι παρομοίως ικανοποιητικός και για τους δυο (αντίστοιχη εφαρμογή της ίδιας αρχής που διέπει τις σεξουαλικές επαφές και όλες τις πλευρές της συμβίωσης).

Πάντως αν θέλεις να αντιγράψεις τους βασιλιάδες ή τους ευγενείς ο καναπές δεν είναι η λύση!