fbpx

Τελικά μένει η Mitsubishi στην Ευρώπη και μάλιστα λανσάρει δύο νέα μοντέλα!

Τελικά μένει η Mitsubishi στην Ευρώπη και μάλιστα λανσάρει δύο νέα μοντέλα!

Στροφή 180 μοιρών από τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ο οποίος θα λανσάρει στην Ευρώπη δύο νέα μοντέλα. Τα τελευταία θα χρησιμοποιούν πλαίσια και μηχανικά μέρη της Renault και θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της.

Πριν από λίγους μήνες η Mitsubishi είχε προκαλέσει αναταράξεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, γνωστοποιώντας την πρόθεσή της να παγώσει τις δραστηριότητές της στη Γηραιά Ήπειρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η Land Rover λανσάρει το ισχυρό Defender V8 που κατασκευάστηκε ποτέ!

 

Σήμερα, η κατάσταση λαμβάνει εκ διαμέτρου αντίθετη τροπή: Με ανακοίνωσή της η Renault γνωστοποίησε πως με αφετηρία το 2023 θα αναλάβει την παραγωγή δύο μοντέλων της Mitsubishi τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις του ομίλου Renault.

Αμφότερα τα μοντέλα θα βασίζονται στις ίδιες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα της Renault, αλλά θα γίνουν και οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις, για λόγους εναρμονισμού με το DNA του Ιάπωνα Κατασκευαστή.

Όπως αναφέρει η Renault, την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση της Mitsubishi θα αναλάβει το υπάρχον το Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, καθώς και τα δύο επερχόμενα που θα κατασκευαστούν από τη Renault αλλά θα φέρουν το έμβλημα της Mitsubishi.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πως η Mitsubishi κατασκευάζει μια νέα γκάμα για την Ευρώπη. Η “Συμμαχία” (Alliance) στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, αλλά και την αύξηση της αποδοτικότητας των διαμοιρασμένων τεχνολογιών για το όφελος και των τριών εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της (Nissan-Renault-Mitsubishi)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του επιχειρησιακού συμβουλίου της Alliance και πρόεδρος τη Renault, Jean-Dominique Senard.

Το γεγονός χαιρέτισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, Takao Kato, ο οποίος υποστήριξε τα εξής:

«Η Mitsubishi χαιρετίζει την επερχόμενη έλευση των δύο μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Mitsubishi εφαρμόζει μια αναδιάρθρωση στρατηγικής σημασίας στην Ευρώπη και η απόφασή μας να παγώσουμε την εξέλιξη νέων μοντέλων για την Ευρώπη παραμένει. Παρ’ όλα αυτά, η νέα συμφωνία μας με τη Renault θα μας παρέχει νέες ευκαιρίες ώστε να προσφέρουμε στην ευρωπαϊκή αγορά νέα προϊόντα που κατασκευάζονται στην εν λόγω ήπειρο».