fbpx

Τελικά ο ήλιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για δυνατή σεξουαλική υγεία;

Τελικά ο ήλιος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για δυνατή σεξουαλική υγεία;

Μπορεί η ηλιοθεραπεία να κάνει καλό στην σεξουαλική υγεία σου υγεία; Φυσικά και μπορεί αρκεί να …λιάζεσαι με όλες τις προστασίες που πρέπει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα ανεβάσετε τη λίμπιντο σας μαζί στη παραλία

 

Σύμφωνα με έρευνα του Luke’s Medical Center στο Σικάγο, η ηλιοθεραπεία κάνει καλό στα γεννητικά όργανα. Μάλιστα, η ηλιακή θερμότητα ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο 20%, με αποτέλεσμα καλύτερη στύση και περισσότερο σεξ.

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και μιας άλλης έρευνας. Ειδικοί του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς στην Αυστρία ανέφεραν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «European Journal of Endocrinology» ότι το φως του ήλιου αυξάνει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μέσω της αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D.

Στις γυναίκες η D βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης και των οιστρογόνων κατά 13% και 21% αντιστοίχως, ρυθμίζοντας τον εμμηνορροϊκό κύκλο και καθιστώντας πιο εύκολη τη σύλληψη.

Στους άνδρες η βιταμίνη ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων ενώ αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης χαρίζοντας έτσι καλύτερη λίμπιντο, με απλά λόγια βοηθάει τον «μικρούλη» σου να αποδώσει καλύτερα!