fbpx

Τελικά ο Max Verstappen είναι άξιος πρωταθλητής ή απλώς πρωταθλητής;

Τελικά ο Max Verstappen είναι άξιος πρωταθλητής ή απλώς πρωταθλητής;

Για να κερδίσει κάποιος ένα πρωτάθλημα δεν αρκεί να είναι δυνατός αθλητής, χρειάζεται και τακτική! Βέβαια σε ένα πρωτάθλημα παίζουν ρόλο και οι καταστάσεις που είναι κάτι σαν …ρουλέτα!

Με απλά λόγια, αν ένας αθλητής ευνοηθεί από τις καταστάσεις μπορεί να κερδίσει ένα πρωτάθλημα, όμως σίγουρα δεν θα είναι άξιος πρωταθλητής, αλλά απλώς ένας πρωταθλητής!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η τραγωδία της Ferrari είναι το τέλος ή η αρχή μια μακροχρόνιας κυριαρχίας;

 

Μετά τον αγώνα του Καναδά και την φανταστική απόδοση του Charles Leclerc ο οποίος ξεκινούσε από την 19η θέση είχε καταφέρει να σκαρφαλώσει μέχρι την 13η θέση. Αλλά και την μάχη του Carlos Sainz που έφτασε να κερδίσει τη δεύτερη θέση ή ακόμα και το ξύπνημα του πολλάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Hamilton, το ερώτημα αν ο Max Verstappen είναι άξιος ή απλώς πρωταθλητής φαντάζει τόσο επίκαιρο όσο ποτέ!

 

 

Βέβαια κάποιοι θα πούνε ότι ι Ολλανδός κέρδισε επάξια! Φυσικά και κέρδισε επάξια τον αγώνα αφού τα πρωταθλήματα κερδίζονται στις λεπτομέρειες και συνήθως αυτές οι λεπτομέρειες είναι τα λάθη των άλλων και εν προκειμένω της Ferrari!

Θύμα βέβαια των λαθών της Ferrari είναι ο Μονεγάσκος που σίγουρα αν δεν έσπανε ο κινητήρας του έναν αγώνα πριν, θα ήταν τουλάχιστον σε απόσταση «αναπνοής» με τον Ολλανδό στο πρωτάθλημα!

Η επιλογή της Ferrari να αλλάξει όλα τα μέρη στον κινητήρα του Charles Leclerc για το Καναδικό Grand Prix, και μαζί με τις αλλαγές που έκανε την Παρασκευή στη μονάδα ισχύος του Μονεγάσκου, τον οδήγησε στη τιμωρία αφού πλέον ξεπέρασε το όριο σε όλα τα μέρη. Άλλαξε ICE, MGU-H, MGU-K, εξάτμιση and turbo, και έτσι έχει δύο φρέσκους κινητήρες στη διάθεσή του για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η τιμωρία του είναι πώς θα πρέπει να αρχίσει τον αγώνα στο Μοντρεάλ από την τελευταία θέση, πίσω από τον Yuki Tsunoda που έχει αντίστοιχη ποινή κάτι που ήρθε ως «Θείο δώρο» στον Max Verstappen και ενώ θα περίμενε κανείς ότι ο Ολλανδός ως άξιος πρωταθλητής θα έκανε «βόλτα» εμφανίστηκε ο Carlos Sainz που με επιπλέον, τρίτο θερμικό κινητήρα που είχε τοποθέτησει στο μονοθέσιο του κι ο, χωρίς ασφαλώς να δεχθεί ποινή, λίγο έλειψε να του πάρει την πρωτιά!

Και σαν έφταναν όλα αυτά «ξύπνησε» και ο Hamilton και αποφάσισε να «τρέξει» τον αγώνα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το κλέψιμο του περσίνου πρωταθλήματος από τον Ολλανδό με τις «ευλογίες» της FIA!

Τελικά είναι άξιος πρωταθλητής ο Max Verstappen ή απλώς πρωταθλητής; Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί στο τέλος αυτού του πρωταθλήματος. Προς το παρών πάντως δείχνει ότι είναι απλώς πρωταθλητής!