fbpx

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: «Πέφτουν» οι υπογραφές για το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας

Τζεφ και Μακένζι Μπέζος: «Πέφτουν» οι υπογραφές για το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας

Οι υπογραφές για το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας μεταξύ του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και της πρώην συζύγου του Μακένζι, πρόκειται να «πέσουν» μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με τον διακανονισμό, ο δισεκατομμυριούχος θα παραχωρήσει το 4% των μετοχών της Amazon στην Μακένζι, αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η εκπληκτική αλήθεια για τον «Ιούδα» που διέλυσε τον γάμο του Τζεφ Μπέζος

 

Πρόκειται μακράν για το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, στο διαζύγιο της Jocelyn Wildenstein από τον έμπορο τέχνης Alec Wildenstein το 1999.

Μετά τον διακανονισμό, η 49χρονη Μακέζι θα γίνει η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η ίδια, πάντως, έχει ήδη υποσχεθεί να δωρίσει τουλάχιστον τη μισή από την περιουσία της.

Η Μακένζι, η οποία παντρεύτηκε τον Τζεφ το 1993, έναν χρόνο προτού εκείνος ξεκινήσει την Amazon στο γκαράζ του στο Σιάτλ, ανέφερε ότι έχει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για να μοιραστεί και υποσχέθηκε να «δουλέψει σκληρά για να τα δώσει, μέχρι το χρηματοκιβώτιο να αδειάσει».

 

 

Η ίδια έδωσε την υπόσχεση σε ένα γράμμα που έστειλε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Γουόρεν Μπάφετ και του Μπιλ Γκέιτς, με απώτερο στόχο να ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να δεσμευτούν να δώσουν τουλάχιστον τις μισές περιουσίες τους σε φιλανθρωπίες.

Παρότι ο Τζεφ Μπέζος θα δώσει αυτό το τεράστιο ποσό, θα παραμείνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται στα 118 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος συνεχάρη την πρωτοβουλία της πρώην συζύγου του να δωρίσει την περιουσία της, με ένα tweet: «Η Μακένζι θα είναι καταπληκτική και αποτελεσματική στη φιλανθρωπία και είμαι περήφανος για εκείνη. Το γράμμα της είναι πολύ όμορφο. Πάνω τους Μακένζι», έγραψε:

 

 

ΠΗΓΗ: CNN