fbpx

Την εκπληκτική νίκη του Oliveira επισκίασε η ανοιχτή φόρμα του Quartararo και το μυστήριο!!!

Την εκπληκτική νίκη του Oliveira επισκίασε η ανοιχτή φόρμα του Quartararo και το μυστήριο!!!

Κι όμως το είδαμε και αυτό! Αν κατηγορούμε –και σωστά- τους μηχανόβιους που πάνε στις παραλίες με ανοιχτά τα μοτο-μπουφάν τι να πούμε για τον Fabio Quartararo που δεν δίστασε να πετάξει το προστατευτικό θώρακα και να συνεχίζει να αγωνίζεται γυμνόστηθος για άλλους πέντε γύρους με περισσότερα από 250χλμ μέση ταχύτητα κάτι που θέλει πράγματι μεγάλα …κότσια!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Miguel Oliveira: Μάθε ότι δεν ξέρεις για τον πρώτο Πορτογάλο που κέρδισε αγώνα MotoGP

 

Αυτό το περίεργο περιστατικό που συνέβη στον έβδομο αγώνα του MotoGP στη Βαρκελώνη και πιθανώς έχει να κάνει με βλάβη του αερόσακου της φόρμας, είναι που επισκίασε την εκπληκτική νίκη του Πορτογάλου Miguel Oliveira και στέρησε από τον διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου Fabio Quartararo τη τρίτη θέση του αγώνα και τέσσερις περισσότερους βαθμούς στη γενική του πρωταθλήματος που προηγείται. Μάλιστα ο Quartararo τιμωρήθηκε με ακόμα  μια ποινή 3΄΄ που προστέθηκε σε εκείνη που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν συνέβη το περιστατικό!

 

 

Το περίεργο περιστατικό, για το οποίο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα διεθνή ΜΜΕ με πιο χαρακτηριστικό το gpone.com που παρομοιάζει τον Quartararo με τον Ράμπο!!!

 

 

Η αλήθεια είναι ότι όσοι είδαν τον αγώνα της Καταλονίας εντυπωσιάστηκαν. Ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας γεμάτος ανατροπές ακόμα και πριν από την εκκίνηση όταν ο Jorge Martin έπεσε στην πέμπτη στροφή του γύρου ζεστάματος και ξεκίνησε από τα pits τον αγώνα.

Ο Jack Miller κάνοντας εκπληκτική εκκίνηση πέρασε μπροστά από τον Miguel Oliveira, τον Fabio Quartararo, τον Johann Zarco και τον Maverick Viñales, όμως λίγο μετά και με 23 γύρους να απομένουν, ο Oliveira, προσπέρασε τον Miller και βρέθηκε στη πρώτη θέση την οποία δεν έχασε μέχρι το τέλος!

 

 

Ο  Pol Espargaro είχε πτώση στην πέμπτη στροφή και εγκατέλειψε τον αγώνα. Στον επόμενο γύρο ο Mir πέρασε τον Miller και βρέθηκε δεύτερος, ενώ το ίδιο έκανε και ο Quartararo για να βρεθεί στην τρίτη θέση. Ο Danilo Petrucci έπεσε στην ένατη στροφή και δεν κατάφερε να συνεχίσει.

18 γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας, ο Quartararo πέρασε τον Miller και άρχισε να κυνηγάει τον Oliveira. O Marc Marquez, έπεσε για ακόμα έναν αγώνα στην δέκατη στροφή, φτάνοντας τον τρίτο στην σειρά αγώνα που δεν καταφέρνει να τερματίσει. Λίγο μετά έπεσε και ο Rossi!

 

 

Οκτώ γύρους πριν το τέλος, η διαφορά των Oliveira και Quartararo με τον Zarco ήταν 1,3 δευτερόλεπτα και φαινόταν ότι η μάχη για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ήταν μεταξύ των δύο πρώτων. Παρόλα αυτά, δύο γύρους μετά, ο Zarco είχε κλείσει την διαφορά, ενώ τρεις γύρους πριν το τέλος κατάφερε να περάσει τον Quartararo.

Σε εκείνο το σημείο ο Quartararo αντιμετώπιζε πρόβλημα με την αγωνιστική του φόρμα.

Στην προσπάθειά του να μην τον προσπεράσει ο Zarco, ο Quartararo φρέναρε πολύ αργά στην πρώτη στροφή και τελικά αναγκάστηκε να περάσει από το κομμάτι της πίστας που χρησιμοποιείται για τις ποινές long lap, κάτι που εν τέλει, του επέφερε ποινή τριών δευτερολέπτων στο τέλος του αγώνα.

Ήταν τότε που όλοι έκπληκτοι είδαν ότι ο Γάλλος αντιμετώπιζε πρόβλημα. Τελικά έλαβε νέα ποινή μετά το τέλος του αγώνα έλαβε για το περίεργο περιστατικό με το φερμουάρ της στολής του και το γεγονός πως αφαίρεσε τον προστατευτικό θώρακα, ενδεχομένως χωρίς να έχει κι άλλη επιλογή.

 

 

Η Alpinestars ερευνά το περιστατικό χωρίς να έχει ακόμη απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη, τι ρόλο είχε ο αερόσακος ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να υπήρξε ανθρώπινο λάθος κατά την προετοιμασία και το πρόβλημα να φάνηκε προς το τέλος του αγώνα.

Παίρνοντας άλλους τρεις πόντους για το ζήτημα της στολής και του θώρακα που βρέθηκε μέσα στην πίστα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει ατύχημα, ο Quartararo βρέθηκε στην 6η θέση τερματισμού και πλέον έχει 14 πόντους διαφορά από τον Zarco στο πρωτάθλημα.

 

Επόμενος αγώνας: 20 Ιουνίου Γερμανία