fbpx

Τι δεν πρέπει να κάνεις το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι

Τι δεν πρέπει να κάνεις το πρωί πριν φύγεις από το σπίτι

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια κατάσταση που σε κανέναν σχεδόν δεν αρέσει. Οι περισσότεροι ξυπνάνε αλαφιασμένοι και προσπαθούν να προλάβουν να φτάσουν στην ώρα τους και το χειρότερο είναι αν αργήσουν.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 7 tips για να μην σε …κουράζει η προπόνηση μετά τη δουλειά!

 

Όμως επειδή η πρωινή σου ρουτίνα, είναι καθοριστική για το πως θα κυλήσει ολόκληρη η μέρα σου είναι καλό να αποφύγεις να κάνεις κάποια πράματα που θα σου κλέψουν χρόνο (που δεν έχεις) από τη σωστή ετοιμασία.

Να τι δεν είναι καλό να κάνεις:

 

  1. Ξέχνα την …αναβολή

Μπορεί να σου φαίνεται ονειρεμένο να πατάς την “αναβολή”, αλλά δεν είναι. Αυτή η διαδικασία, ουσιαστικά ταλαιπωρεί τον οργανισμό σου. Σκέψου ότι μπαίνεις σε έναν κύκλο ύπνου ο οποίος δεν ολοκληρώνεται ομαλά και διακόπτεται κάθε τρεις και λίγο. Έτσι, νιώθεις πιο κουρασμένος και υποτονικός.

 

  1. Κοιτάς mail και μηνύματα

Πριν καν μιλήσεις σε άνθρωπο, μπαίνεις σε facebook και e-mail. Άγχος alert!

 

  1. Τα τηλεφωνήματα των αγχωμένων συνεργατών

Γίνεται με τους συνεργάτες σου που είναι ανασφαλείς. Το πρωινό τηλεφώνημα για ασήμαντη αφορμή εσένα σε καθυστερεί και σου χαλάει ένα ήρεμο πρωινό που χρειάζεσαι. Η λύση είναι μια. Μην απαντάς. Αν ξαναπάρει και τρίτη φορά τότε απάντησε επειδή κάτι σοβαρό μπορεί να συμβαίνει.

 

  1. Πίνεις καφέ μεταξύ 8-9 το πρωί

Έρευνες έχουν δείξει ότι μεταξύ 8-9 το πρωί, το σώμα μας παράγει μεγαλύτερα ποσοστά κορτιζόλης, μιας ουσίας ρυθμίζει την ενέργεια στο σώμα μας. Το να πίνεις καφέ 8-9 το πρωί, μπορεί να σου ρίξει την κορτιζόλη και θα… ξεμείνεις από ενέργεια!

 

  1. Αφήνεις άνω-κάτω το κρεβάτι

Υπάρχει μια έρευνα που λέει ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους, είναι πιο παραγωγικοί μέσα στην ημέρα. Κάτι ξέρανε στο στρατό που σε βάζανε να στρώνεις το κρεβάτι σου!

 

  1. Δεν έχεις ανοικτά παντζούρια

Το να ξυπνάς σε ένα δωμάτιο που δε μπαίνει χαραμάδα φωτός, δε βοηθάει το σώμα σου να καταλάβει ότι ήρθε ώρα να ξυπνήσει.