fbpx

Τι ζητάνε και τι …μπορούν να κάνουν άντρες και γυναίκες στο σεξ σύμφωνα με την ηλικία

Τι ζητάνε και τι …μπορούν να κάνουν άντρες και γυναίκες στο σεξ σύμφωνα με την ηλικία

Τι ζητά κάθε άνδρας και γυναίκα στο σεξ ανάλογα με το στάδιο της ζωής του στο οποίο βρίσκεται; Αλλιώς είναι το σεξ στα 20, αλλιώς στα 30, αλλιώς στα 40, αλλιώς στα 50 plus.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι η στάση στο σεξ που καλό είναι να την αποφεύγεις!

 

Ερευνητές από τις ΗΠΑ μελέτησαν το τι θέλουν άνδρες και γυναίκες στο σεξ σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους και δίνουν συμβουλές για να μην σβήσει ποτέ η φλόγα…

 

Στα 20: Δεν υπάρχει φρένο!

Σεξ δίχως αύριο! Άνδρες και γυναίκες που διανύουν την τρίτη δεκαετία της ζωής τους σε ότι αφορά το σεξ είναι απλά… αχόρταγοι. Η ενέργειά τους για σεξ  είναι ανεξάντλητη αφού η τεστοστερόνη στον οργανισμό τους χτυπά «κόκκινο». Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν το μόνο που σκέφτονται είναι το σεξ.

 

Στα 30: Οι επιδόσεις απογειώνονται!

Η αυτοπεποίθηση ανδρών και γυναικών στην ηλικία αυτή φθάνει στο… Θεό. Όσον αφορά δε, τις επιδόσεις τους στο σεξ από τεχνικής πλευράς απογειώνονται με τις ακραίες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Η τεστοτερόνη των ανδρών κατά τη διάρκεια της τέταρτης δεκαετίας της ζωής τους αρχίζει να πέφτει, ενώ οι γυναίκες περνούν τη δεύτερη εφηβεία τους και η ερωτική τους επιθυμία φθάνει στο ζενίθ.

 

Στα 40: Αρχίζει να φθείρει η ερωτική επιθυμία

Ξεκινά η πέμπτη δεκαετία και η επιθυμία που έχουν οι άνδρες να ρίξουν μια γυναίκα στο κρεβάτι δεν είναι συχνή. Τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν και αρχίζουν τα πρώτα σημάδια κάμψης της ερωτικής επιθυμίας.

Δύσκολα όμως είναι τα πράγματα και για τις γυναίκες καθώς οι ωοθήκες παράγουν λιγότερα ωάρια και τα επίπεδα των οιστρογόνων σταδιακά αρχίζουν να μειώνονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες να παρουσιάζουν διαταραχές της ψυχικής διάθεσης, να  νιώθουν  κουρασμένες, να έχουν αϋπνίες και να μην αισθάνονται καθόλου σέξι.

 

Στα 50 και στα 60: Έρχεται η… κάμψη!

Οι γυναίκες μετά τα 50 δεν έχουν έντονη επιθυμία για σεξ, ενώ το σώμα τους αδυνατεί να τις ακολουθήσει. Σύμφωνα με έρευνες μόνο μία στις τέσσερις γυναίκες κάνει έρωτα σε αυτή την φάση της ζωής της. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένες γυναίκες στις οποίες η απαλλαγή από την έμμηνο ρύση δρα τονωτικά και απολαμβάνουν το σεξ με τρόπους πρωτόγνωρους.

Όσον αφορά τους άνδρες, οι χορτασμένοι σεξουαλικά δεν κυνηγούν το σεξ. Οι περισσότερο ανασφαλείς, χωρίζουν και είτε ξαναπαντρεύονται πολύ νεότερες γυναίκες είτε απλά απολαμβάνουν την «ελευθερία» τους.