fbpx

Τι θα «δει» η Yamaha στο νέο πρωτάθλημα Moto GP;

Τι θα «δει» η Yamaha στο νέο πρωτάθλημα Moto GP;

Παραμονές της έναρξης του νέου πρωταθλήματος όποιον αναβάτη και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι όλα είναι καλά και φυσικά ότι έχει ελπίδες. Όποιον αναβάτη εκτός από τον Valentino Rossi που ήταν αρκετά φειδωλός στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στο Qatar.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί η διήθηση είναι ανάγκη και όχι «καγκουριά»!

 

Τόσο ο Rossi όσο και ο Vinalles έδειξαν με τις δηλώσεις τους ότι το πρόβλημα με τη Μ1 παραμένει.

Και βέβαια δεν είχε κανέναν λόγο ο Ιταλός να είναι χαρούμενος αφού ολοκλήρωσε τις δοκιμές μόλις στην πέμπτη θέση με πρώτο κατά 0,443’’ τον Vinalles. Αν και ο Rossi χαρακτήρισε «πολύ θετικές» τις χειμερινές δοκιμές δεν έκρυψε το πραγματικό πρόβλημα της Yamaha που είναι η Μ1 λέγοντας ότι η μοτοσικλέτα έχει ακόμα δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο του ανταγωνισμού.

 

 

Αυτή είναι μάλλον και η στυγνή πραγματικότητα για την Yamaha που ψάχνει να βρει τον δρόμο της με τις αλλαγές που έκανε στο αγωνιστικό τμήμα και την έλευση του Takahiro Sumi στη θέση του Project Leader για το MotoGP.

Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του team manager Massimo Meregalli: «Όταν ακούσαμε ότι θα έρθει νέος project leader, δεν φανταστήκαμε ότι θα άλλαζε κάτι στη μέθοδο της δουλειάς μας. Όμως ο Sumi υιοθετεί έναν νέο τρόπο εργασίας και από τότε που ήρθε, η επικοινωνία ανάμεσα σε αναβάτες και τεχνικούς είναι καλύτερη».

Πάντως στη Yamaha ισχυρίζονται ότι η Μ1 είναι μια χαρά και δεν χρειάζονται νέο σχεδιασμό μοτοσικλέτας: «Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να βελτιώσουμε τα σημεία που είναι σημαντικά για εμάς, έτσι ώστε να πάρουμε το 100% από τη μοτοσυκλέτα» τόνισε ο Meregalli.

Από την άλλη ο Vinalles δήλωσε ότι νιώθει καλά όμως και αυτός δεν έκρυψε το πρόβλημα: «Νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα, αλλά για να πάμε για τη νίκη χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω πρόσφυση. Πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω στα ηλεκτρονικά, στην απόδοση ισχύος. Κρίμα που δεν έχουμε κι άλλα τεστ».

Θα καταφέρει άραγε φέτος η Yamaha να ξεπεράσει τα προβλήματα της ή θα βρεθεί στη χειρότερη χρονιά της καθώς ο ανταγωνισμός φέτος είναι πολύ μεγαλύτερος;