fbpx

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το μονόζυγο πόρτας για να μείνεις ασφαλής!

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το μονόζυγο πόρτας για να μείνεις ασφαλής!

Το μονόζυγο πόρτας είναι μια οικονομική επιλογή με πολλαπλά οφέλη για να προπονηθείς στο σπίτι η αλήθεια είναι όμως ότι πρέπει να προσέξεις κάποια πραματάκια ώστε να μην έχεις δυσάρεστες επιπλοκές.

Υπάρχουν πολλών ειδών μονόζυγα πόρτας που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να γυμνάσεις τουλάχιστον το πάνω μέρος του σώματος σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις πιο σκληρή προπόνηση από το γυμναστήριο έξω

 

Όμως πρέπει να γνωρίσεις κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες ώστε να μην βρεθείς προ απροόπτου.

Αν επιλέξεις να το στηρίξεις στο κούφωμα της πόρτας, όπως άλλωστε λένε οι κατασκευαστές, το πιθανότερο είναι ότι θα προκαλέσεις μόνιμη ζημιά στο κούφωμα ενώ μπορεί στο τέλος να μην στηριχτεί καλά και να μην σηκώσει το βάρος σου.

Προτιμότερο είναι να το στηρίξεις ανάμεσα σε δύο τοίχους χρησιμοποιώντας μάλιστα να το στηρίξεις και μα ούπες για να είσαι βέβαιος ότι δεν θα «φύγει» από το βάρος σου!

Από την άλλη πρέπει να υπολογίσεις και το ύψος. Το χειρότερο είναι στην πρώτη έλξη να χτυπήσεις το κεφάλι σου στο ταβάνι! Το μονόζυγο θα πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε το φτάνεις με δυσκολία αλλά να αφήνει και «αέρα» ώστε σε μια πλήρη έλξη το κεφάλι σου να μην φτάνει στο ταβάνι.

Μέτρησε το ύψος σου ανάλογα και με το ύψος του ταβανιού στο σπίτι σου. Δηλαδή αν είσαι ψηλός και το σπίτι σου χαμηλοτάβανο καλύτερα να το αποφύγεις.

Αν πάλι επιλέξεις να το βάλεις στο κούφωμα της πόρτας τότε καλό θα είναι κάθε φορά πριν την προπόνηση σου να κάνεις έναν έλεγχο και που και που να το σφίγγεις.