fbpx

Τι φαγητά μπορεί να περιέχει το ταπεράκι για τη δουλειά !

Τι φαγητά μπορεί να περιέχει το ταπεράκι για τη δουλειά !

Αν θες πραγματικά να κάνεις διατροφή τότε γνωρίζεις ότι πρέπει να υιοθετήσεις το ταπεράκι με το μεσημεριανό σου φαγητό τουλάχιστον.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα τρόφιμα που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σου!

 

Φαγητό μαγειρεμένο από σένα, από το σπίτι, υγιεινό και θρεπτικό. Τι είδους φαγητά είναι αυτά που μπορείς να πάρεις μαζί σου:

Τα ιδανικά πιάτα για φαγητό στο χώρο εργασίας οφείλουν να είναι ελαφρά, υγιεινά, θρεπτικά αλλά και χορταστικά. Δεν είναι και ο πιο εύκολος συνδυασμός, αλλά ούτε και ο δυσκολότερος.

Ιδέες άλλωστε υπάρχουν: Ρύζι, σαλάτα με ελιές και τόνος ή σολομός είναι ένα combo που βαδίζει στη σωστή κατεύθυνση. Μία άλλη ιδέα είναι το άπαχο κρέας, δηλαδή κοτόπουλο ή γαλοπούλα, μαζί με αυγό και λαχανικά.

Το αυγό θα πρέπει να είναι σφιχτό και να τοποθετηθεί στο κέντρο του τάπερ, έχοντας δίπλα του χοντρές φέτες κρέατος και φυσικά τα λαχανικά. Μία ακόμη πρόταση: Φουσίλι (οι ευρέως γνωστές βίδες) με ελιές, τοματίνια και κολοκύθι, που συνοδεύονται από αγγούρι και καρότο. Καταναλώνονται χωρίς να υποβάλλεις το στομάχι σου σε επίπονες διαδικασίες. Το εν λόγω ζυμαρικό μπορεί ακόμη να μαγειρευτεί με την προσθήκη πέστο και καρυδιών και να γίνει ακόμη νοστιμότερο.

Οι περισσότεροι ωστόσο προτιμούν κάτι που δεν είναι ρύζι ή ζυμαρικό, καθώς η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη και πιο εύπεπτη από τα σάκχαρα και τους υδατάνθρακες. Από τις ευκολότερες λύσεις είναι τα μικρά μπιφτέκια, που μπορείς να μαγειρέψεις το προηγούμενο βράδυ.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για το φαγητό που θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά είναι επίσης τα φρούτα: Έχουν βιταμίνες, εξαιρετικής ποιότητας σάκχαρα και συνιστώνται για τα συγκεκριμένα γεύματα από διατροφολόγους και γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Πορτοκάλια, μπανάνες και μήλα είναι οι ασφαλέστερες επιλογές.

Αν πάλι θέλεις να το προχωρήσεις μερικά βήματα πιο πέρα μπορείς να επιλέξεις ακτινίδιο. Αν δε σου φαίνεται μία σωστή επιλογή εκ πρώτης όψεως, σκέψου ότι μπορείς να το φας ακόμη και με κουτάλι όταν είναι είναι αρκετά ώριμο.