fbpx

Τον Μάιο και …αν ο πρώτος αγώνας του MotoGP στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού

Τον Μάιο και …αν ο πρώτος αγώνας του MotoGP στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού

Στις 3 Μάιου αναμένεται να αρχίσει σύμφωνα με τις προσδοκίες το πρωτάθλημα MotoGP όπως αναφέρει το το επίσημο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε!

Ωστόσο η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της παγκόσμιας πανδημιάς του κορωνοϊού και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ισπανία κάνουν αμφίβολη και αυτή την ημερομηνία.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αλλαγές λόγω κορωνοϊού: Θα βλέπουμε MotoGP μέχρι τα Χριστούγεννα;

 

Η νέα αλλαγή προέκυψε μετά την αναβολή και του gp της Αργεντινής λόγω της επιδημίας.  Η έξαρση του κοροναϊού και τα κρούσματα (με έναν θάνατο) στην Αργεντινή, οδήγησαν FIM και Dorna στην απόφαση να αναβάλλουν κι αυτό το GP.

Έτσι, μετά την Ταϊλάνδη και το Τέξας, είναι ο τρίτος κατά σειρά αγώνας που αναβάλλεται.

Η διεθνής επιστημονική κοινότητα εκτιμά ότι η πανδημία θα αρχίσει να εξασθενεί κατά τον Ιούνιο. Έτσι φαίνεται πολύ αμφίβολη η έναρξη του πρωταθλήματος με τον αγώνα της Ισπανίας στη Jerez.

Πάντως μέχρι στιγμής η νέα ημερομηνία για το gp της Αργεντινής, Termas de Rio Hondo είναι στις 22 Νοεμβρίου, θα πάρει δηλαδή τη θέση της Valencia.

Αυτό σημαίνει ότι η σεζόν επιμηκύνεται κατά μια εβδομάδα ακόμα, μιας και το GP της Valencia έχει πια προγραμματιστεί για τις 29 Νοεμβρίου.

Βέβαια το γεγονός ότι το Grand Prix θα γίνει σχεδόν Δεκέμβριο, σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες στην πίστα θα είναι πολύ χαμηλές.