fbpx

Το απόστημα της ΕΙΟ που έμελλε να σπάσει – Η Μπεκατώρου, ο Κακλαμανάκης και οι αθλητές!

Το απόστημα της ΕΙΟ που έμελλε να σπάσει – Η Μπεκατώρου, ο Κακλαμανάκης και οι αθλητές!

Το 1960 οι Γιώργος Ζαϊμης, ο διάδοχος Κωνσταντίνος και ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου κατέκτησαν το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μας στους σύγχρονους Ολυμπιακούς. Ήταν στη Ρώμη το 1960 και στο άθλημα της ιστιοπλοΐας, αυτό το εθνικό μας άθλημα, που από τότε έχει φέρει πολλές διεθνείς πρωτιές στη χώρα και  που κατάφεραν να αμαυρώσουν με τις πράξεις τους το δίδυμο Δημητρακόπουλου –Αδαμόπουλου!

Ήταν ένα απόστημα που έμελλε να σπάσει. Ένα απόστημα 20 και πλέον ετών που όμως ουδείς περίμενε να σπάσει με τέτοια δυσωδία, με έναν βιασμό και μάλιστα μιας δις Ολυμπιονίκη, της Σοφίας Μπεκατώρου από τον έτερο διοικούντα την ομοσπονδία, Αδαμόπουλο, επειδή τον έπιασε οίστρος… σεξουαλικός, όπως καταγγέλθηκε!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Για να απαλλαγεί ο αθλητισμός από τους ανώμαλους παράγοντες χρειάζεται το θάρρος της Σοφίας

 

Ο επόμενος μετά το 1960 χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα το 1996, ο Νίκος Κακλαμανάκης ήταν ο πρώτος που άρχισε τον αγώνα να σπάσει το απόστημα καταγγέλλοντας διάφορες ατασθαλίες. Ήταν ο πρώτος που λοιδορήθηκε και διώχθηκε από το «ιερατείο» της ΕΙΟ, από το δίδυμο της συμφοράς που διαδέχθηκε μια υγιή και ανθηρή κατάσταση που είχε φτιάξει ο τότε πρόεδρος Νικηφοράκης!

Για να κατανοήσετε πόσο τσιφλίκι τους θεωρούν την ΕΙΟ το δίδυμό Δημητρακόπουλου – Αδαμόπουλου, στο επίσημο portal της ΕΙΟ δεν υπάρχει ενότητα για την ιστορία της ομοσπονδίας, ούτε καν για τους διατελέσαντες προέδρους, όπως τον Γ. Νικηφοράκη που ήταν ο πρώτος που διέδωσε την ιστιοπλοΐα την εποχή του ΄80 όπου μεσουρανούσε φυσικά το ποδόσφαιρο και αναδεικνύονταν το μπάσκετ! Εκείνος πέτυχε τότε η ιστιοπλοΐα να διαδοθεί και κατάφερε να φέρει νέα παιδιά στο άθλημα που οι πάντες θεωρούσαν ελιτίστικο και απόμακρο!

Αλλά μην μένουμε στην ιστορία. Το κατεστημένο δίδυμο της ΕΙΟ μπορεί να καυχάται για νίκες, όπως αυτή του Κοσματόπουλου – Τριγκώνη που ήταν πρώτη παγκόσμια στη κατηγορία των 470 που κέρδισε η χώρα μας. Μπορεί να καυχάται για διάφορες άλλες νίκες, όπως του Κακλαμανακή η ακόμα και της Μπεκατώρου, αλλά απλώς καυχάται χωρίς να έχει καμία σχέση. Αυτό το δίδυμο απλώς δεν μπορούσε να επέμβει επειδή υπάρχουν διεθνή στάνταρ και επειδή όλοι οι αθλητές πάλεψαν να βρουν χορηγούς ή να απαιτήσουν τη στήριξη της ομοσπονδίας που δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, όπως συνέβη στη περίπτωση των Κοσματόπουλου – Τριγκώνη!

Άλλωστε το δίδυμο γνώριζε ότι πρέπει να υπάρχουν νίκες για να υπάρχουν χορηγοί, μόνο που ξέχασε ότι τις νίκες τις φέρνουν οι αθλητές και όχι οι καθίμενοι στα σαλόνια των ομίλων!

Στις πιο επαγγελματικές με πολλά εκατομμύρια ομοσπονδίες, αυτές της FIA ή της FIM γνωρίζουν οι παράγοντες ότι οι αθλητές είναι εκείνοι που φέρνουν τα λεφτά. Γνωρίζουν ότι είναι απλώς διαχειριστές! Στη ΕΙΟ αυτό το ξέχασαν επειδή μετά από τόσα χρόνια διοίκησης θεώρησαν την ομοσπονδία οφίκιο τους!

Το κακό είναι ότι η ΕΙΟ δεν είναι ούτε FIM, ούτε FIA και δεν θα βρεθεί κανένας να την αγοράσει για να τη βάλει σε τάξη και οι αθλητές δεν είναι πιλότοι ή αναβάτες με παχυλά συμβόλαια. Δεν είναι καν επαγγελματίες!

Με αυτή την αλόγιστη τακτική του διδύμου, που εκλεγόταν, η ΕΙΟ σήμερα έχασε τους χορηγούς και τη κρατική επιχορήγηση, όσο πενιχρή και αν είναι αυτή. Και προσέξτε αυτοί οι άνθρωποι εκλέγονταν επί τόσα πολλά χρόνια!

Με απλά λόγια σήμερα η ΕΙΟ έχασε τους βασικούς πόρους και αυτό θα το πληρώσουν οι αθλητές.

Θα το πληρώσουν όλα αυτά τα νέα παιδιά που προπονούνται σε θάλασσα και σε στεριά, σκληρά κι περιμένουν με την ελπίδα να κατακτήσουν κάποιο παγκόσμιο ή ολυμπιακό!

Αυτή τη φορά τα λεφτά δεν τα έχασαν Δημητρακόπουλος – Αδαμόπουλος αλλά οι αθλητές και η πλήρης ευθύνη βαραίνει το δίδυμο της συμφοράς και πρέπει να τιμωρηθούν γι αυτό!

Ο βιασμός παραγράφηκε, όμως αυτά που δεν παραγράφηκαν είναι άλλου είδους αδικήματα που φαίνεται ότι πλέον ερευνά η δικαιοσύνη, όμως μέχρι τότε το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να την πληρώσουν οι αθλητές!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης