fbpx

Το αστείο και …λυπηρό κρυφτούλι με την αστυνομία μοτοσικλετιστή που δεν φορούσε κράνος!

Το αστείο και …λυπηρό κρυφτούλι με την αστυνομία μοτοσικλετιστή που δεν φορούσε κράνος!

Η εικόνα που αντίκρισα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Βασ. Όλγας στη Θεσσαλονίκη προκαλεί γέλιο αλλά και σκεπτικισμό για την τραγικότητα της σκέψης του ατόμου που δεν φορούσε κράνος, στη θέα των αστυνομικών!

Ο οδηγός του σκούτερ με προσπέρασε με ταχύτητα και αρκετές σφήνες,με την Όλγας εκείνη την στιγμή να έχει αρκετή κίνηση. Όμως στο ύψος της Μαρτίου του ήρθε η έκπληξη! Μπροστά του βρισκόταν δύο μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ που κινούνταν προς το κέντρο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι ο 9 μεγάλοι μύθοι που πιστεύουν όσοι δεν φορούν κράνος

 

Φυσικά και δε επιχείρησε να τους προσπεράσει και έκοψε ταχύτητα! Το αστείο είναι όμως ότι προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τα πιο ψηλά οχήματα, όπως δύο βανάκια που κινούνταν στον δρόμο, φοβούμενος προφανώς ότι θα τον δούνε από τους καθρέφτες. Όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί με επιτυχία έκανε… αριστερά και σταμάτησε!

Νόμιζα ότι έφτασε στον προορισμό του, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι σταμάτησε για να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί, αφού μετά από περίπου ένα χιλιόμετρο με προσπέρασε πάλι με ταχύτητα και πάλι με σφήνες!Προς έκπληξη του όμως οι αστυνομικοί κινούνταν ακόμα στην Όλγας. Ο τύπος έκοψε και πάλι ταχύτητα, έδειχνε σαστισμένος και άρχισε πάλι να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τα ψηλά οχήματα μέχρι που τελικά έστριψε κάπου στην Ευζώνων!

Αναρωτιέται κανείς αν ο άνθρωπος αυτός ήταν αρνητής του κράνους ή απλώς το είχε ξεχάσει ή δεν το φορούσε επειδή έκανε ζέστη και επειδή οδηγάει σκούτερ που δεν …τρέχει και δεν το χρειάζεται (δυστυχώς υπάρχει και αυτή η εντύπωση). Αναρωτιέμαι ακόμα γιατί αφού αγνοεί τον νόμο (και τη σωματική του ακεραιότητα) έπαιζε κρυφτούλι με τους αστυνομικούς;

Δυστυχώς διαπιστώνει κανείς την αποκοτιά πολλών μοτοσικλετιστών χωρίς βέβαια να ξεχωρίσουμε κατηγορίες δικύκλων που δεν φορούν κράνος. Μια κατάσταση που δυστυχώς επιδεινώθηκε με τα μέτρα του κορωνοϊού  καθώς οι έλεγχοι της αστυνομίας έχουν μειωθεί αισθητά.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αστυνομικοί που στη θέα μοτοσικλετιστή χωρίς κράνος δεν αντιδρούν ή στην καλύτερη κάνουν απλώς κάποια σύσταση!

Βέβαια δεν χρειάζεται να αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους κάποιος πρέπει να φοράει κράνος ακόμα και όταν κινείται με μικρή ταχύτητα. Είναι γνωστό και έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για το θέμα, ενώ υπάρχουν πολλές μαρτυρίες μοτοσικλετιστών που ενεπλάκησαν σε ατύχημα χωρίς να φορούν κράνος, γλίτωσαν τη ζωή τους αλλά απέκτησαν μόνιμη αναπηρία. Μαρτυρίες όμως που όπως φαίνεται δεν πείθουν τους «αρνητές» του κράνους!

 

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης

Φωτογραφία: Αρχείο