fbpx

Το γράψιμο δείχνει τον χαρακτήρα σου!

Το γράψιμο δείχνει τον χαρακτήρα σου!

Γράφεις …κινέζικα ή αραβικά ή κάποια άλλη άγνωστη γλώσσα της Αφρικής… Και όμως γράφεις Ελληνικά που τα καταλαβαίνεις μόνο εσύ! Άλλοι πάλι γράφουν τόσο τέλεια που ο γραφικός τους χαρακτήρας θυμίζει καλλιγράφους της Αναγέννησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτό είναι το βαρύ μυστικό που «θάβουν» στη ψυχή τους παντοτινά αρκετοί άντρες

 

Όπως και να γράφεις πάντως κάποια στοιχεία γραφής δεν είναι ευδιάκριτα με γυμνό μάτι όπως είναι η πίεση που ασκεί το χέρι σου την ώρα που γράφεις.

Όμως ο τρόπος που γράφεις δείχνει και κάτι άλλο: Τον χαρακτήρα σου.

Δες λοιπόν τι μπορεί να λέει ο γραφικός σου χαρακτήρας για …σένα:

 

  1. Το μέγεθος…

Αν κάνετε μικρά γράμματα τότε είστε τύπος που του αρέσει να μελετά ντροπαλός και συγκεντρωμένος. Τα μεγάλα γράμματα δείχνουν άνθρωπο εξωστρεφή ο οποίος αρέσκεται στο να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Αν κάνετε μετρίου μεγέθους γράμματα  τότε οι ειδικοί αναφέρουν ότι είστε άτομα προσαρμοστικά και συνεργάσιμα.

 

  1. Τα κενά μεταξύ των λέξεων

Τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις λέξεις μαρτυρούν ότι ο γράφοντας είναι τύπος ελευθεριακός. Επίσης δείχνουν ότι ενδεχομένως να μην νοιώθετε άνετα με πολύ κόσμο τριγύρω σας και δεν σας αρέσει να περιορίζεστε. Από την άλλη πλευρά αν γράφετε με μικρό κενό μεταξύ των λέξεων δεν αντέχετε τη μοναξιά και λαχταράτε την πάσης φύσεως επικοινωνία.

 

  1. Η σημασία του σχήματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα στρογγυλεμένα γράμματα δείχνουν ανθρώπους με καλλιτεχνικές τάσεις δημιουργικότητα φαντασία και ειλικρίνεια. Τα μυτερά γράμματα αντιστοιχούν σε ανθρώπους οξυδερκείς φιλομαθείς, με έντονη προσωπικότητα, ενώ τα λεγόμενα «καλλιγραφικά» δείχνουν άνθρωπο που σκέφτεται και πράττει με βάση τη λογική και το σύστημα.

 

  1. H κλίση που έχουν

Αν τα γράμματα έχουν μια κλίση προς τα δεξιά τότε το άτομο είναι ανοικτό σε νέες εμπειρίες και απολαμβάνει να γνωρίζει νέους ανθρώπους στη ζωή του. Αν η γραμματοσειρά έχει κλίση προς τα αριστερά τότε αυτός ο άνθρωπος τείνει να κρατάει τα πάντα μέσα του. Αν τα γράμματα δεν έχουν κλίση ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά”,” τότε αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι λογικός και πρακτικός.

 

  1. Πόσο πιέζεις

Αν πιέζετε πολύ το στιλό όταν γράφετε τότε μάλλον ανήκετε στο είδος του ανθρώπου που μπορεί κανείς να εμπιστευτεί: παίρνετε τα πράγματα στα σοβαρά και είστε της δέσμευσης. Από την άλλη πλευρά αν γράφετε αχνά στο χαρτί πιθανότατα είστε άνθρωποι ευαίσθητοί και συμπονάτε τους γύρω σας.