fbpx

Το δίλημμα του Binotto: Το παράδειγμα της Honda ή η …σιγουριά των …συγκυριών;

Το δίλημμα του Binotto: Το παράδειγμα της Honda ή η …σιγουριά των …συγκυριών;

Στον μαγικό κόσμο της F1 όλα γίνονται και αυτό το ξέρει καλά ο ισχυρός άνδρας της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto που μετά την αποχώρηση του Sebastian Vettel έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο δίλλημα που αν το λύσει θα επαναφέρει την ομάδα στα πρωταθλήματα.

Η πιο ιστορική ομάδα της F1 έχει να δει πρωτάθλημα για περισσότερο από μια δεκαετία. Μια σειρά λανθασμένων επιλογών που έχουν να κάνουν είτε με τους οδηγούς, είτε με το μονοθέσιο  στέρησε από την Ferrari τις πρωτιές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Οριστικό! Vettel τέλος από τη Ferrari

 

Ο Mattia Binotto φαίνεται ότι είναι ο πιο τυχερός από τους προκατόχους του. Ο λόγος λέγεται Leclerc, ένα φαινόμενο οδηγού που εμφανίζεται κάθε 10 χρόνια τουλάχιστον και η Ferrari έχει την τύχη να τον έχει στις τάξεις της.

Το πόσο καλός και πολλά υποσχόμενος οδηγός είναι ο νεαρός Μονεγάσκος το απέδειξε την περσινή χρονιά με το μέλλον του να προδιαγράφεται λαμπρό.

Ο Mattia Binotto λοιπόν έχει να επιλέξει μεταξύ δύο δρόμων. Ο ένας δρόμος έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν της Repsol Honda στο MotoGP και τον Marc Marquez και ο άλλος με την επιλογή μεγάλου ονόματος στη θέση του Vettel που θα φέρει σίγουρα το πρωτάθλημα του 2021 στην Scuderia.

Αν ο Binotto αντιγράψει την τακτική της Honda, που πριν μερικά χρόνια ανακάλυψε τον Marquez από τη Moto3 και από τότε δεν έχει χάσει πρωτάθλημα, θα στηριχτεί εξ ολοκλήρου στον Leclerc επιλέγοντας έναν οδηγό που έχει μεν νίκες αλλά δεν είναι το «μεγάλο όνομα» Μια τακτική που έκανε η Honda και βγήκε κερδισμένη αφού κερδίζει τα πρωταθλήματα από το 2013.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η «έξοδος» Vettel φέρνει τον πιλότο που θα δώσει στη Ferrari πρωτάθλημα;

 

Αυτή η επιλογή προϋποθέτει όλη την ομάδα να ασχολείται με τον Μονεγάσκο που ήδη έχει αποδείξει ότι είναι το νέο αστέρι της F1, όμως είναι και μια επιλογή υψηλού ρίσκου!

Η άλλη επιλογή του Binotto έχει να κάνει με την μεταγραφή μεγάλου ονόματος όπως είναι ο Hamilton κάτι όμως που προϋποθέτει να εννοήσουν οι συγκυρίες και αν ευνοήσουν να τηρηθούν οι ισορροπίες στην ομάδα μεταξύ του Hamilton και του Leclerc!

Αυτή η επιλογή δείχνει πιο σίγουρη να φέρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα στην Ferrari το 2021, όμως έχει να κάνει με μια σειρά συγκυρίες. Η πρώτη είναι η επιθυμία του ίδιου του Hamilton. Αν δηλαδή θέλει να φορέσει τα ιστορικά κόκκινα της Ferrari και να είναι εκείνος που θα χαρίσει το πρώτο πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια στη Scuderia. Με απλά λόγια έχει να κάνει με την υστεροφημία του Βρετανού

Από την άλλη υπάρχουν και πιο πρακτικά ζητήματα, όπως αυτό του επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff’s, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Hamilton. Ο πρώην ισχυρός άντρας της F1 και νυν της Mercedes έχει ήδη επενδύσει το ποσό των 37εκ. λιρών στην Aston Martin κάτι που έχει ανάψει τις φήμες για αποχώρηση του από τη Mercedes. Αν τελικά φύγει τότε ίσως ανοίξει και ο δρόμος για τον Hamilton για τη Ferrari.

Να θυμίσουμε ότι ο Βρετανός δεν έχει ακόμα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Mercedes ενώ όταν ερωτάτε απαντά απλά ότι «ανήκει στη Mercedes» όμως έχει υπάρξει μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Ferrari, John Elkann, για την οποία ουδείς άλλος πλην των δύο ανδρών γνωρίζει τι ειπώθηκε!

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες κυρίως για τον Mattia Binotto που είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε δίλλημα εν μέσω συγκυριών!