fbpx

Το …διαφορετικό shopping των αντρών …ελέω πανδημίας και η μοναδική αιτία που συμβαίνει

Το …διαφορετικό shopping των αντρών …ελέω πανδημίας και η μοναδική αιτία που συμβαίνει

Το shopping διαχρονικά δεν ήταν ποτέ «προνόμιο» των ανδρών, το αντίθετο μάλιστα! Όμως τώρα με το άνοιγμα των καταστημάτων πολλοί αποφάσισαν να αλλάξουν στάση και να επιδοθούν σε ένα …σαφάρι shopping και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς γυναίκες μαζί τους, απλά με τους κολλητούς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά είναι καλύτερο που είσαι εργένης ή να …ψάξεις αμέσως για νύφη;

 

Η αιτία είναι απλή: Από τη μια το …μπάφιασμα του εγκλεισμού στο σπίτι εδώ και δύο περίπου μήνες και από την άλλη η έλλειψη κάποιων αναγκαίων, όπως ρούχα ή παπούτσια!

Οι γυναίκες μπορεί να βρίσκουν ευχαρίστηση σε ρούχα και σε καλλυντικά, όμως οι εσύ και η παρέα σου αναζητάς την ευχαρίστηση με την αγορά διαφόρων γκάτζετ ή ρούχα και παπούτσια μόνο όταν υπάρχει ανάγκη ή κάποια πολύ, μα πάρα πολύ καλή προσφορά!

Σύμφωνα με την ψυχολόγο κ. Μαριέττα Ρήγα- Πεπελάση, «το να ξοδεύουμε χρήματα στην εποχή της κρίσης, που όλοι μάς λένε ότι δεν ξέρουμε πόσα χρόνια θα κρατήσει και ότι δεν θα επανέλθουμε σε αυτό που ήμασταν πριν – δηλαδή στον άκρατο καταναλωτισμό – αυτό μάλλον κατηφείς και δυστυχέστερους θα μας κάνει, παρά χαρούμενους».

Όμως αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το σκέφτεσαι: «Είμαι κλεισμένος σπίτι δύο μήνες, λίγο shopping να ξεσκάσω» λέει ο Ανδρέας έξω από κατάστημα της οδού Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του και οι κολλητοί. Βόλτα να ξεσκάσουν και αγορά γκάτζετ!

Όπως και να έχει το ιδιόμορφο shopping των ανδρών συνεχίζει να διαφέρει από αυτό των γυναικών αφού εσύ και η παρέα σου που θέλετε να ψωνίσετε κάτι, είτε ρούχο, είτε παπούτσια, πας στο μαγαζί παίρνεις αυτό που θέλεις και φεύγεις σε ελάχιστο χρόνο! Αν δεν έχεις γνωστό μαγαζί τότε πας μια βόλτα σε ένα εμπορικό ή στην αγορά βλέπεις τις βιτρίνες, επιλέγεις μπαίνεις, παίρνεις και φεύγεις…

«Ε ναι να τελειώνουμε, περιμένουν και άλλοι άνθρωποι» εξηγεί ο Κώστας που περιμένει και αυτός έξω από κατάστημα της οδού Τσιμισκή.

Αντίθετα για τις κυρίες το δίωρο που επιτρέπει το μήνυμα τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό!