fbpx

Το καθημερινό ντουζ, ο μύθος και οι υπερβολές – Μάθε πως θα το κάνεις υγιεινό

Το καθημερινό ντουζ, ο μύθος και οι υπερβολές – Μάθε πως θα το κάνεις υγιεινό

Το καθημερινό ντους ίσως είναι κακό για την υγεία σου και αυτό αποτελεί έναν μεγάλο μύθο, ωστόσο όλες οι συνήθειες, ακόμα και οι υγιεινές, μπορούν να είναι βλαβερές όταν γίνονται υπερβολές.

Κάποιοι τείνουν να κάνουν ντούζ αρκετές φορές την ημέρα για διάφορους λόγους, επειδή είτε θέλουμε να δροσιστούμε μετά από μια ζεστή μέρα, είτε να πλυθούμε μετά την άσκηση, είτε επειδή θέλουμε να χαλαρώσουμε κάτω από το καυτό νερό. Προσοχή όμως οι υπερβολές μπορούν να βλάψουν την υγεία σου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα αντιμετωπίσεις την ξηροδερμία στο πρόσωπο σου

 

Με απλά λόγια το καθημερνό ντουζ σου κάνει καλό και είναι επιβεβλημένο όχι όμως όταν κάνεις πολλές φορές την ημέρα, αφού μπορεί να κάνει ζημιά στο δέρμα σου.

Το δέρμα μας περιλαμβάνει έναν αριθμό φυσικών ελαίων και διαφορετικές φυσικές ουσίες που μπορούν να επηρεαστούν δραστικά αν κάνουμε καθημερινό ντους ή πολλά ντους την ημέρα.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε όχι το καθημερινό ντους, αλλά να πλένουμε το δέρμα μας αρκετές φορές μέσα στην ίδια ημέρα. Ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα φυσικά στοιχεία του δέρματός σας, όπως τη βακτηριακή χλωρίδα. Αυτή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του δέρματος , επομένως είναι κρίσιμο να προστατεύετε το δέρμα σας από ξένες ουσίες.

Τι πρέπει να κάνεις ώστε το καθημερινό σου ντουζ να είναι πραγματικά υγιεινό;

 

Μην το παρακάνεις με το καυτό νερό

Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει ένα ωραίο, καυτό ντους. Έχετε όμως υπόψη ότι η παρατεταμένη έκθεση σε καυτό νερό μπορεί να αυξήσει τα προβλήματα της επιδερμίδας. Αν λοιπόν θέλετε να απολαμβάνεις το καυτό νερό, κάντε το ντους σας σύντομο και επιλέγετε μετριότερη θερμοκρασία.

 

Χρησιμοποίησε ουδέτερα σαπούνια

Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε απαλό σαπούνι με λίγα χημικά συστατικά. Αν μπορείτε να βρείτε φυσικό σαπούνι, ακόμα καλύτερα για το σώμα σας!

 

Ξέπλυνε καλά τις σαπουνάδες

Μετά τη χρήση προϊόντων όπως το σαπούνι, το σαμπουάν και άλλα, θα πρέπει να ξεπλένεστε σχολαστικά.  Έτσι δεν θα μείνουν υπολείμματά τους στο δέρμα μόλις βγαίνετε από το ντους, επειδή θα μπορούσαν να το ξηράνουν.

 

Μη μένεις πολύ ώρα στο μπάνιο

Η πολύωρη παραμονή κάτω από το νερό προκαλεί ζημιά στην επιδερμίδα σας (αφυδάτωση και ξηροδερμία) και συνεπάγεται τεράστια σπατάλη νερού. Προσπάθησε να μην ξεπέρνας καθημερινά τα 5 λεπτά στο ντους!