fbpx

Το κλάμα του Marc και ο οπαδισμός εκείνων που δεν αξίζουν να παρακολουθούν MotoGP!

Το κλάμα του Marc και ο οπαδισμός εκείνων που δεν αξίζουν να παρακολουθούν MotoGP!

Όπως κάθε μεγάλος αθλητής που επιστρέφει από μια τεράστια περιπέτεια τραυματισμού, έτσι και ο Marc Marquez αγωνίστηκε και έκανε αυτό που αρμόζει σε κάθε αθλητή του βεληνεκούς του: Ξεπέρασε τον εαυτό του για να πετύχει το καλύτερο! Και το πέτυχε!!!

Έκανε το λιγότερο από εκείνο που φαντασιώνονταν  εκείνοι που απαιτούν και κρίνουν από την ασφάλεια του καναπέ τους. Εκείνοι που έστελναν μηνύματα στη Cosmote TV ζητώντας να είναι η κάμερες εστιασμένες στον Marquez κάτι που καυτηρίασε και ο ίδιος ο Δημήτρης Διατσίδης πριν την εκκίνηση του αγώνα της Πορτογαλίας.

Εκείνοι που μια μέρα πριν το αγώνα θεωρούσαν ότι θα δούνε τον Marquez να σαρώνει τους πάντες και να παίρνει …βόλτα τον αγώνα της Πορτογαλίας, χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι άνθρωπος, ότι δεν είναι μηχανή, ότι προέρχεται από ένας τραυματισμό που παρ΄ ολίγο να τον σκοτώσει.

Και όταν δεν έγινε αυτό που φαντασιωνόταν οι δύσμοιροι έβριζαν τα ΜΜΕ επειδή έγραφαν για το νικητή τον Fabio της Yamaha!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίαμβος Quartararo στη Πορτογαλία – Οι μάχες που θα θέλαμε να δούμε με τον Marquez

 

Και επειδή ζούμε στη χώρα του ενός και μόνιμου πρωταθλητή στο ποδόσφαιρο, είναι αυτοί οι αδαής που νομίζουν ότι στον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικά στο MotoGP, όλα λειτουργούν σαν το ποδόσφαιρο της χώρας μας! Είναι απλώς οπαδοί χωρίς μυαλό και κρίση!

Είναι αυτοί που δεν αξίζουν να βλέπουν όχι μόνο MotoGP άλλα ούτε άλλο άθλημα.

Κανένα άθλημα δεν έχει ανάγκη τέτοιους οπαδούς και πόσο μάλλον το MotoGP που είναι από τα αρτιότερα και πιο σωστά οργανωμένα παγκόσμια πρωταθλήματα με αποφάσεις κριτών που δεν αμφισβητούνται και αθλητές που τηρούν την άμιλλα, αν και ρισκάρουν τη ζωή τους.

Και βέβαια ουδείς από τους οπαδούς δεν σκέφτηκε το γιατί έκλαψε ο Marquez. Δεν σκέφτηκε πως αυτός ο αθλητής άντεξε στη πίεση του αγώνα και αν η υπερένταση του βγήκε σε κλάμα!

Ουδείς παρά μόνο ο ίδιος γνωρίζει την πραγματική αιτία της εκτόνωσης, όμως για τους οπαδούς δεν έχει καμία σημασία, αυτοί θέλουν να τον βλέπουν πρώτο, όπως κάποτε έβλεπαν τον Rossi που σήμερα αποκαλούν γέρο και τον χλευάζουν, αγνοώντας την προσφορά του στο άθλημα.

Αγνοώντας πως αν δεν υπήρχε ο Rossi, δεν θα υπήρχε ούτε ο Marquez, αλλά αυτό είναι κάτι που οι οπαδοί δεν γνωρίζουν αν και το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο επί επτά χρόνια παγκόσμιος πρωταθλητής Marc! Αν το γνώριζαν δεν θα ήταν οπαδοί, θα ήταν φίλαθλοι!

Όπως δεν τους ενδιέφερε όταν έπεφτε κάθε λίγο και λιγάκι ο Marc και ως παντελώς άσχετοι που είναι νόμιζαν ότι ο μοτοσικλετιστής πέφτει σαν τον ποδοσφαιριστή στο γκαζόν και θεωρούσαν την αλόγιστη οδήγηση απλώς επιθετική, μέχρι που ήρθε η κακιά στιγμή με τον Ισπανό να είναι ο μοναδικός οδηγός τα χρονικά του MotoGp που απείχε εννιά μήνες από τραυματισμό λόγο πτώσης!

Η αλήθεια είναι ότι τόσο το MotoGP όσο και όλα τα αθλήματα δεν έχουν ανάγκη αυτούς τους οπαδούς!

Το άρθρο έγραψε ο Κώστας Μπούρης