fbpx

Το νέο Renault Clio έχει ένα σαλόνι πραγματικά high tech

Το νέο Renault Clio έχει ένα σαλόνι πραγματικά high tech

H αποκάλυψη του διαχρονικού best seller αυτοκινήτου της Renault, του Clio, ξεκίνησε από το εσωτερικό του που αποκαλύφθηκε επίσημα και επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την πρόθεση της γαλλικής εταιρείας να παρουσιάσει ότι πιο τεχνολογικά προηγμένο διατίθεται αυτή τη στιγμή στην κατηγορία.

Πιστεύω πως αυτός είναι και ο μόνος τρόπος προκειμένου το Clio ή και οποιοδήποτε άλλο «συμβατικό» μοντέλο ανεξαρτήτως κατηγορίας να μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχία του απέναντι στη συνεχή γιγάντωση των SUV κάθε είδους και μεγέθους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δες πως κατασκευάστηκε η λιμουζίνα – τέρας του Πούτιν (Video)

 

Έτσι λοιπόν το νέο Clio της 5ης γενιάς διαθέτει ένα ταμπλό με χαρακτηριστική κυματοειδή σχεδίαση που σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας δίνει την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Το συγκεκριμένο ταμπλό ονομάζεται από τη Renault Smart Cockpit, χαρακτηρίζεται ως οδηγοκεντρικό και προσδιορίζεται οπτικά κατά κύριο λόγο από τη μεγάλη -η μεγαλύτερη που έχει ποτέ σε μοντέλο της γαλλική εταιρείας- οθόνη αφής με διαγώνιο 9,3 ιντσών. Η αλα tablet οθόνης μάλιστα είναι στραμμένη προς τον οδηγό, δικαιολογώντας έτσι και το οδηγοκεντρικό που προαναφέραμε.

 

 

Παράλληλα και για πρώτη φορά, το νέο Clio εξοπλίζεται και με ψηφιακό πίνακα οργάνων, με μέγεθος από 7 έως και 10 ίντσες. Στην κορυφαία έκδοση θα υπάρχει και δυνατότητα προβολής του συστήματος πλοήγησης για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση του οδηγού.

 

 

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το ηλεκτρικό χειρόφρενο που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην κατηγορία, καθώς και τα μπουτόν τύπου «πιάνο» κάτω από την κεντρική κονσόλα που παρέχουν απευθείας πρόσβαση στα χειριστήρια του κλιματισμού. Παράλληλα η νέα σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας εξασφαλίζει πρακτικούς χώρους για μικροαντικείμενα καθώς και βάση ασύρματης φόρτισης smartphone.

Από κει και πέρα έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί, με μαλακά πλαστικά στο ταμπλό, στις πόρτες και στην κεντρική κονσόλα, νέας σχεδίασης καθίσματα και τιμόνι, δυνατότητες φωτισμού σε κονσόλα και πόρτες και φυσικά μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης.