fbpx

Το να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και αυτό που πουλάς δεν είναι μόνο θέμα γνώσεων!

Το να παρουσιάσεις τον εαυτό σου και αυτό που πουλάς δεν είναι μόνο θέμα γνώσεων!

Η παρουσίαση του εαυτού μας, η υπηρεσία που προσφέρουμε, το προϊόν που θέλουμε να προβάλουμε, όλα, συνδέονται με την εμφάνισή μας.

Μια προσεγμένη και δομημένη εικόνα έχει να κάνει με την αντίληψη και με τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και την εργασία μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως θα ζητήσεις αύξηση στις δύσκολη αυτή εποχή; Μάθε την τακτική!

 

Κι όμως δεν πρέπει να απασχολήσουμε το μυαλό μας με το τι θα βάλουμε μόνο όταν πρόκειται να κάνουμε ένα σημαντικό ραντεβού ή μια παρουσίαση. Η κάθε μέρα μετράει στην επιχείρηση. Έτσι δεν σκέφτονται οι περισσότεροι; Το ίδιο μετράνε και οι υπόλοιπες, ενδεχομένως, λεπτομέρειες για κάποιους. Οι λεπτομέρειες όμως είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Όσο παρωχημένη κι αν ακούγεται αυτή η φράση, ισχύει!

Το να προσέχω τι φοράω σημαίνει ότι έχω απόλυτη αντίληψη του πού πάω, γιατί και τι θέλω ή δεν θέλω πετύχω.

Δεν μιλάμε απαραίτητα για το κλασικό office look, δηλαδή σακάκι – παντελόνι – πουκάμισο, καθώς το να φοράμε κάτι που δεν μας ταιριάζει και μας κάνει να αισθανόμαστε κάτι που δεν είμαστε προκαλεί δυσαρέσκεια, δυσφορία. Συναισθήματα που εκπέμπονται στον δέκτη. Κι αυτό σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί. Μιλάμε για δομημένη εικόνα που αποπνέει δυναμική και σιγουριά, γι’ αυτό που είμαστε και γι’ αυτό που πρεσβεύουμε.

Το να προσέχω τι φοράω σημαίνει ότι έχω απόλυτη αντίληψη του πού πάω, γιατί και τι θέλω ή δεν θέλω πετύχω. Όλα μεταξύ τους αποτελούν μια άκρως αλυσιδωτή κατάσταση αντίληψης, οξυδέρκειας, προσαρμοστικότητας, ευελιξίας και εκπλήρωσης. Γιατί τίποτα που θεωρούμε εμείς αμελητέο σημαίνει ότι θεωρείται και από τον άλλον το ίδιο.

Έρευνες δείχνουν ότι στα τρία πρώτα λεπτά σχηματίζεται η πρώτη εντύπωση. Χαμόγελο, χειραψία, εμφάνιση «and keep it in mind».