fbpx

Το «παρεξηγημένο» κοφτό μακαρονάκι γίνεται τέλειο με θαλασσινά!

Το «παρεξηγημένο» κοφτό μακαρονάκι γίνεται τέλειο με θαλασσινά!

Όταν ήσουν μικρός η γιαγιά σου, σου έκανε κοφτό μακαρονάκι και εσύ χαιρόσουν! Αν νομίζεις ότι το κοφτό μακαρονάκι είναι μόνο για να το κάνουν οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους τότε πρέπει να το δοκιμάσεις με θαλασσινά για να ξετρελαθείς!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε απίστευτο γκουρμεδιάρικο δείπνο με ομελέτα φούρνου με πατάτες και όχι μόνο!

 

Είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φαγητό που γίνεται εύκολα!

 

Δες πως θα το κάνεις:

Υλικά για 8 μερίδες

500 γρ καλαμαράκια καθαρισμένα

500 γρ γαρίδες καθαρισμένες

500 γρ κοφτό μακαρονάκι

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

500 γρ ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κ.γ. βασιλικό ξερό

2 μπαχάρια

Αλατοπίπερο

Πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο για το τέλος

 

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο λάδι κατσαρόλα  και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με το σκόρδο και την πιπεριά για ένα λεπτό, κατόπιν προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε για 2′ ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τα μυρωδικά (εκτός από τον άνηθο), την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε λάδι, νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά και λίγο παραπάνω.

Κλείνουμε το καπάκι και μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε το μάτι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 10′. Στη συνέχεια ρίχνεις τις γαρίδες, το μακαρονάκι και τον άνηθο, μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια αλλά ανακατεύουμε αρκετά συχνά γιατί κολλάει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο νερό.