fbpx

Το …παρεξηγημένο pilates είναι μια δυνατή προπόνηση για το σπίτι (Video)

Το …παρεξηγημένο pilates είναι μια δυνατή προπόνηση για το σπίτι (Video)

Οι περισσότεροι όταν ακούν τη λέξη pilates νομίζουν ότι είναι ένα ήρεμο ξεκούραστο πρόγραμμα για άτομα που έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπορεί η προπόνηση χωρίς γυμναστήριο να σε ανεβάσει επίπεδο; Μάθε την απάντηση!

 

Όμως η αλήθεια είναι ότι η γυμναστική pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates ο οποίος ήταν μποξέρ, bodybuilder, εκπαιδευτής αυτοάμυνας της Scotland Yard και εκπαιδευτής πάλης σε Βρετανικές αρχές κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μέθοδος Pilates δημιουργήθηκε για την εκγύμναση ανδρών και ειδικά τις μέρες που μένεις σπίτι είναι μια πολύ καλή προπόνηση.

 

 

Το Pilates είναι ένας πάρα πολύ καλός τρόπος να βρεθούν και να ενισχυθούν οι βαθύτεροι μύες, οι οποίοι βοηθούν στην στήριξη της σπονδυλικής στήλης. Πετυχαίνεις εκγύμναση ολόκληρου του σώματος και όχι συγκεκριμένων ομάδων.

 

 

Οι ασκήσεις Pilates βοηθούν στην οικοδόμηση ενός ισχυρού μυϊκού σώματος δίνοντας βάση στους κοιλιακούς μύες το οποίο μπορεί να αποτρέψει και να μειώσει τους πόνους στην πλάτη, να βελτιώσει την στάση του σώματος και να αυξήσει την κινητικότητα των αρθρώσεων. Εστιάζει και στο πάνω και στο κάτω μέρος του σώματος και είναι ιδανικό για αποθεραπεία, για αποκατάσταση από τραυματισμούς και για ισορροπημένη εκγύμναση.

 

 

Σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένας άντρας από το Pilates:

  • Περισσότερη ισορροπία κι ευελιξία.
  • Δυναμώνει τους μυς του, αποφεύγοντας έτσι τους τραυματισμούς σε άλλες δραστηριότητές του, όπως είναι το μπάσκετ, το jogging, το τένις, το ποδήλατο ή το ποδόσφαιρο.
  • Γυμνάζει παράλληλα πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες.
  • Αποκτά πιο δυνατό κορμό, αφού το pilates και ηyoga γυμνάζουν σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του σώματος.
  • Ενισχύει την περιοχή της πλάτης και της μέσης, σημεία όπου πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της καθιστικής ζωής.
  • Βελτίωνει την καρδιοαγγειακή κι αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού του.
  • Χαλαρώνει και αποβάλλει πιο εύκολα το καθημερινό στρες.

 

 

Είναι μύθος ότι το pilates δεν δημιουργεί μυικό ιστό. Με το pilates μπορείς να χάσεις λίπος, κιλά, μπορείς να κάνεις γράμμωση και να βελτιώσεις κατά πολύ τη φυσική σου κατάσταση. Η μυϊκή υπερτροφία πέραν του φυσιολογικού είναι περιττή.