fbpx

Το ποδόσφαιρο έδειξε το …καλό πρόσωπό του! – Η άμεση αντίδραση στη ζούγκλα των social media

Το ποδόσφαιρο έδειξε το …καλό πρόσωπό του! – Η άμεση αντίδραση στη ζούγκλα των social media

Το περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν συνεχίζει να μονοπωλεί όπως είναι λογικό την επικαιρότητα.

Όλη η Ευρώπη είδε σοκαρισμένη τον Δανό άσο να σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της χώρας του με τη Φινλανδία. Ο Κρίστιαν Ερικσεν, αναμφισβήτητα, στάθηκε τυχερός στην ατυχία του. Η καρδιά του τον πρόδωσε, όμως κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Ήταν τυχερός που το άσχημο αυτό παιχνίδι της μοίρας διαδραματίστηκε σε μια διοργάνωση πρώτου μεγέθους, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Και επιτέλους το Euro 2020 αρχίζει και υπόσχεται έντονες συγκινήσεις!

 

Ο 29χρονος άσος, έλαβε άμεση και καίρια ιατρική φροντίδα με εξοπλισμό απαραίτητο για κάθε αγώνα και πλέον, μετά τη σοκαριστική περιπέτειά του, μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του, ίσως και την καριέρα του, υπό προϋποθέσεις.

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί παντού στην Ευρώπη με αθλητές που σε κάποια υποκατηγορία πρωταθλήματος, όπως του ελληνικού ή άλλων χωρών και είχαν τελικά μοιραία κατάληξη!

 

 

Μια παρόμοια περίπτωση με του Έρικσεν είχαμε και στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια, με τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Μάικλ Ολαϊτάν, να σοκάρει την Ελλάδα όταν κατέρρευσε την ώρα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν 2 Μαρτίου του 2014 και με τη συμπλήρωση 30 λεπτών στο παιχνίδι, ο 20χρονος τότε άσος έπεσε στο χορτάρι με την εικόνα του να προκαλεί σοκ σε όσους ήταν μέσα στο γήπεδο αλλά και σε εκείνους που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση. Όλο το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού έπεσε πάνω του για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Ο Δανός ποδοσφαιριστής ήταν τυχερός, καθώς ο σκηνοθέτης του αγώνα με τη Φινλανδία, όταν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης και μετά το αρχικό «ψάξιμο» του πλάνου -ίσως και καθ’ υπόδειξη της UEFA, η οποία δείχνει αντανακλαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις- απομάκρυνε τις εικόνες που μετέδιδε από την εστία μιας τραγωδίας, που τελικά «εξανεμίστηκε» λίγη ώρα μετά, προς ανακούφιση όλων.

Ήταν τυχερός που οι συμπαίκτες του, γνώστες της ζούγκλας των social media, σαν μια συγκροτημένη αγέλη, προστάτευσαν το τραυματισμένο μέλος της από τα «σαγόνια» των καμερών που πιθανότατα μύρισαν «αίμα» και ήδη είχαν στοχεύσει.

Ηταν τυχερός που ο κόσμος στις εξέδρες είτε από σοκ, είτε από περιέργεια, είτε από πολιτισμό τελικά, παρέμεινε στις θέσεις του και δεν εγκατέλειψε το γήπεδο, προκαλώντας πιθανότατα ένα μοιραίο μποτιλιάρισμα στο δρόμο του ασθενοφόρου προς το νοσοκομείο.

Το ποδόσφαιρο έδειξε το καλό πρόσωπό του. Έδειξε οργάνωση, ψυχραιμία, αμεσότητα, αντανακλαστικά, σώζοντας έναν νέο άνθρωπο. Έδειξε τον δρόμο για κάθε χώρα, για κάθε Λίγκα, για κάθε κατηγορία, για κάθε κυβέρνηση.