fbpx

Το πολύτιμο βάθρο για τον Fabio Quartararo και οι απορίες των …σκεπτικιστών!

Το πολύτιμο βάθρο για τον Fabio Quartararo και οι απορίες των …σκεπτικιστών!

Οι γκρίνιες του Fabio Quartararo για την ταχύτητα της M1 διαδέχτηκαν οι δηλώσεις χαράς και ικανοποίησης για τη νίκη στο Portimao, ένα γεγονός που δίνει τροφή στους σκεπτικιστές του MotoGp οι οποίοι σίγουρα θα αναρωτιούνται τι γίνεται με τις ρυθμίσεις της Μ1 ή τι είναι αυτό που επηρεάζει την απόδοση της μοτοσικλέτας που τη μια …σέρνεται και την άλλη …πετάει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: MotoGP: H COTA ήταν η χαρά των «μικρών» και της Ducati! – Θρίαμβος Bastianini

 

«Πέρασε πολύς καιρός από τότε που πήρα μια νίκη», είπε ο Fabio μετά τον αγώνα. «Για μένα ήταν δύσκολο να δεχτώ ότι ήμουν χαρούμενος που τερμάτισα έβδομος στο Austin επειδή βελτίωσα πολύ τον ρυθμό αγώνα μου από την προηγούμενη χρονιά. Οπότε, φυσικά, είναι δύσκολο για μένα να βλέπω την ομάδα να με χειροκροτεί για την έβδομη θέση. Αλλά στο Portimao το να παλέψω ξανά για τη νίκη ήταν κάτι ξεχωριστό, κάτι συναισθηματικό γιατί πάντα έλεγα ότι θα παλέψω το ίδιο για την πρώτη, την πέμπτη ή την δέκατη θέση».

 

 

Ο Quartararo στην κυριολεξία πέταξε από την πρώτη σχεδόν στιγμή του αγώνα αυξάνοντας συνέχεια τη διαφορά. Με τη νίκη του αυτή είναι πλέον ισόβαθμος στην κορυφή του πρωταθλήματος με τον Alex Rins, ο οποίος έκανε τον αγώνα της ημέρας ανακάμπτοντας από την 23η θέση στο grid για να τερματίσει τέταρτος.

 

 

Ημέρα των Γαλλικών εκλογών και για την Γαλλία ο αγώνας στο Portimao ηταν μια τέλεια μέρα καθώς ο Fabio ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και ο Johann Zarco στη δεύτερη θέση.

Ο Aleix Espargaro επωφελήθηκε από τις πτώσεις των Joan Mir και Jack Miller για να σημειώσει το τρίτο του βάθρο με την Aprilia.

 

 

Ο Mir έκανε μια απίστευτη εκκίνηση από την δεύτερη θέση και έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή. Ένα άλλο δυνατό ξεκίνημα ήρθε από τον Quartararo, ο οποίος γρήγορα πέρασε από τον συμπατριώτη του Zarco για να βρεθεί δεύτερος στα μισά του πρώτου γύρου. Εν τω μεταξύ, πιο πίσω, ο Alex Rins είχε καταφέρει να κερδίσει 13 θέσεις στον πρώτο γύρο, για να βρεθεί από 23ος στην πρώτη δεκάδα.

Μπροστά, ο Quartararo είχε αρχίσει να πλησιάζει τον Mir και έκανε την κίνησή του στην αρχή του τέταρτου γύρου, στην πρώτη στροφή. Ο Mir δεν είχε καμία απάντηση και ο Quartararo οδηγούσε έναν αγώνα για πρώτη φορά φέτος. Κανείς δεν μπορούσε να αντισταθεί στον συνεχόμενα αυξανόμενο ρυθμό του παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος άνοιγε όλο και περισσότερο την διαφορά.

 

 

Έκανε έναν νέο ταχύτερο γύρο του αγώνα και το ρεκόρ γύρου του Portimao, 1:39.435, στον 10ο γύρο, με τον Mir να μην μπορεί να απαντήσει και να παραμένει στην δεύτερη θέση.

Ο Quartararo θα περνούσε τελικά στη γραμμή του τερματισμού με πάνω από πέντε δευτερόλεπτα διαφορά από την δεύτερη θέση για την πρώτη του νίκη μετά το Βρετανικό Grand Prix τον Αύγουστο του περασμένου έτους και, ως αποτέλεσμα, ανέβηκε στην κορυφή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP.

Ο Alex Rins έκανε έναν απίστευτο αγώνα. Είχε απίστευτη απίστευτη απόδοση και ανέβηκε από την τέταρτη στην 23η θέση και, με αυτόν τον τρόπο, έφτασε σε ισοβαθμία με τον Quartararo στο κυνήγι του Πρωταθλήματος.

Ο Miguel Oliveira πήρε την πέμπτη θέση στον αγώνα της πατρίδας του.

 

Επόμενος αγώνας 1 Μαίου Χερεζ, Ισπανία