fbpx

Το ρούμι δεν είναι απλώς το «ποτό της χαράς» αλλά έχει και πολύ ιδιαίτερα αποστάγματα

Το ρούμι δεν είναι απλώς το «ποτό της χαράς» αλλά έχει και πολύ ιδιαίτερα αποστάγματα

Το έχεις συνδέσει με το mojito και το daiquiri, με το καλοκαίρι και τους πειρατές…  εσύ που δεν πίνεις ρούμι, μόνο κάθε καλοκαίρι και μόνο… στα μπιτς μπαρ ή τα κλαμπ του νησιού που πας διακοπές.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί την μπύρα τη γουστάρεις περισσότερο σε γυάλινο ποτήρι

 

Όμως δεν είναι έτσι. Το ρούμι είναι ένα πότο όπως όλα τα άλλα και έχει φανατικούς θαυμαστές και φυσικά πεπαλαιωμένα και εκλεκτά αποστάγματα.

Το ρούμι βρίσκεται στην ενδεχομένως καλύτερη φάση της (πολυτάραχης όσο και ενδιαφέρουσας) ιστορίας του, αποτελώντας πια ένα από τα best selling spirits του πλανήτη. Η δημοφιλία του οφείλεται στο γεγονός πως είναι ένα αρκετά versatile ποτό, τέλειο για cocktails λόγω σώματος και γεύσης, ικανό να σταθεί και μόνο του σαν long drink.

 

Eminente Reserva 7 y.o.

Αρχικά πιάνεις το μπουκάλι και νομίζεις ότι αγγίζεις δέρμα κροκόδειλου. Αλλά ποιος ασχολείται με το μπουκάλι; Το Eminente προέρχεται από 100% Κουβανέζικα ζαχαροκάλαμα και κάνει έναν περίεργο και εξωτικό συνδυασμό που ξεκινάει με νότες καφέ και καπνού και αφήνει floral επίγευση από κεράσια. Ιδανικό για παρέες που θέλουν το καλό ποτό, αλλά ψάχνουν παράλληλα και κορυφαίες γεύσεις.

 

Diplomatico Reserva Exclusiva

To αγαπημένο όσων έχουν βάλει την Βενεζουέλα στο χάρτη του καλού ρουμιού, το Diplomatico προσφέρει ένα blend που η ωρίμανση ξεπερνά τα 12 χρόνια και ευθύνονται για τα στοιχεία που θα βρεις σε αυτό – μαύρη σοκολάτα, γλυκόριζα ή ακόμη και ζαχαρωτό. Εξαιρετικό blend για εξαιρετικούς τύπους.

 

Santa Teresa 1796

Μιλώντας για την Βενεζουέλα δεν γίνεται να αφήσουμε στην απ΄ έξω το πολυβραβευμένο Santa Teresa και την μέθοδο solera με την οποία δημιουργείται. Το blend χωρίζεται σε βαρέλια με blends που έχουν ηλικία από 5 έως 35 έτη. Τα βαρέλια στοιβάζονται όλα μαζί το ένα πάνω στο άλλο, με το κάθε βαρέλι να περιέχει απόσταγμα διαφορετικής χρονιάς προσφέροντας την δική του νότα στο blend. Κάθε φορά που μία ολόκληρη παρτίδα προστίθεται στα μπουκάλια, έρχεται καινούργια «φουρνιά» για να συμπληρώσει ό,τι τραβήχτηκε. Νότες από καραμέλα, βούτυρο και βανίλια για το κορυφαίο Santa Teresa, που πίνεται είτε σκέτο είτε με λίγο μεταλλικό νερό!

 

Don Papa

Παλαιωμένο μέσα σε βαρέλια που περιείχαν rye, το Don Papa είναι ό,τι καλύτερο έχουν να προσφέρουν οι Φιλιππίνες μετά το The Raid με τον Iko Uwais. Αρκετά πολυσύνθετο, ξεκινάει με βαριές νότες όπως εκείνες του μαύρου πιπεριού και του κακάο και αλλάζει σε πιο ζεστές, όπως βανίλια, ξύλο και μέλι. Απλά μοναδικό.