fbpx

Το …ταπεινό κοτόπουλο γίνεται γκουρμεδιάρικο και …Wellington

Το …ταπεινό κοτόπουλο γίνεται γκουρμεδιάρικο και …Wellington

Ξέρεις σίγουρα το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, το ξέρεις στο γκριλ, σουβλιστό, κατσαρόλας, όμως το κοτόπουλο χώρια που είναι μια από τις πιο διατροφικές τροφές μπορεί να γίνει και ένα απίστευτο γκουρμεδιάρικο πιάτο!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Έτσι θα κάνεις το γνήσιο Αυστριακό σνίτσελ βιενουά και θα το απολαύσεις

 

Το κοτόπουλο Wellington σερβίρεται στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου αλλά μπορείς να το κάνεις και εσύ στο σπίτι σου και να απολαύσεις ένα καταπληκτικό γεύμα με λευκό ή ροζέ κρασί.

Δες πως το φτιάχνεις

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

2 στήθη κοτόπουλου, ανοιχτά

6 φέτες μπέικον

6 φέτες τυρί cheddar

4 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία μεμβράνη στον πάγκο εργασίας μας, απλώνουμε πάνω της το ένα στήθος κοτόπουλου, το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε πάνω του 3 φέτες τυρί cheddar, 3 φέτες μπέικον και το τυλίγουμε σε ρολό σαν καραμέλα με τη μεμβράνη, ώστε να κλείσει καλά.

Ύστερα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, αφαιρούμε τη μεμβράνη και σοτάρουμε το ρολό για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να πάρει χρώμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο στήθος κοτόπουλου.

Κατόπιν, τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας, αφού τον έχουμε αλευρώσει ελαφρώς, το ανοίγουμε λίγο με έναν πλάστη και το κόβουμε στη μέση.

Στη συνέχεια, με ένα πινέλο απλώνουμε 2 κ.σ. μουστάρδα στην επιφάνεια του ενός ρολού, το τοποθετούμε πάνω στο μισό φύλλο σφολιάτας, το τυλίγουμε καλά και με ένα πιρούνι τρυπάμε την σφολιάτα στην εξωτερική της επιφάνεια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το άλλο ρολό κοτόπουλου.

Τέλος, τοποθετούμε τις δύο σφολιάτες σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε τα wellington να κρυώσουν για 5 λεπτά, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.