fbpx

Το Χολιγουντ ετοιμάζει τη ταινία «Ferrari», μια βιογραφία του Enzo

Το Χολιγουντ ετοιμάζει τη ταινία «Ferrari», μια βιογραφία του Enzo

H Ferrari είναι η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου και κάθε είδηση που την αφορά έχει ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Όπως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ζωή του ιδρυτή της, του Enzo Ferrari. Μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας με σημαντική επίδραση στην εξέλιξης της αυτοκίνησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή είναι μια ταινία που αξίζει να δεις αν έχεις σκύλο και σου αρέσει η Ferrari

 

Η ζωή του «Γέρου του Μαρανέλο», όπως τον αποκαλούσαν, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για το Χόλυγουντ, ειδικά μετά τις ταινίες Rush και Ford vs Ferrari, που αποδείχθηκαν και εισπρακτικές επιτυχίες.

 

 

Έτσι λοιπόν μια βιογραφική ταινία που θα ονομάζεται απλά «Ferrari» πήρε το πράσινο φως και θα πιάνει το μίτο της ιστορίας του από το καλοκαίρι του 1957. Μια εξαιρετικά πιεσμένη περίοδο για τον Enzo Ferrari, μιας και η εταιρεία του ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, ο γιός του Dino είχε χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 24 ετών εξαιτίας της μυϊκής δυστροφίας από την οποία έπασχε, ενώ ο γάμος του ήταν σε τέλμα. Ταυτόχρονα, τη δύσκολη αυτή χρονιά, αποφασίζει η Ferrari να μετέχει στον ιστορικά αγώνα Mille Miglia.

To σενάριο της ταινίας θα είναι του Troy Kennedy Martin (The Italian Job κ.λπ.), σκηνοθέτης θα είναι ο Michael Mann (Miami Vice, Texas Killing Fields, Ford v Ferrari κ.α.), ενώ το ρόλο του Enzo θα παίξει ο Adam Driver (Star Wars, House Of Gucci κ.α.) που τελικά προτιμήθηκε αντί του Hugh Jackman. Σημαντική είναι και η παρουσία στο καστ της Penelope Cruz, που θα υποδυθεί τη συζυγό του Laura Ferrari.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν το Μάιο στην Ιταλία και κυρίως στη Modena και την Emilia Romagna.

Η ίδια η Ferrari πάντως, με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του Enzo Ferrari (18 Φεβρουαρίου 1898) έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε.