fbpx

Το όνειρο του Rossi που έγινε πράξη και το «πάρτι» του Misano

Το όνειρο του Rossi που έγινε πράξη και το «πάρτι» του Misano

Το gp του Misano, δεν είναι ένας απλός αγώνας αλλά μια γιορτή που ειδικά φέτος πήρε ένα διαφορετικό χρώμα λόγω ποιού άλλου του Valentino Rossi που έκανε πράξη ένα όνειρο ζωής, να οδηγήσει με την Μ1 από το ράντσο στη πλατεία της Tavullia του Urbino και με κατάληξη την πίστα του Misano.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μια πανέμορφη μοτοδιαδρομή που θέλει κότσια για να την ταξιδέψεις

 

 

Μια γιορτή του MotoGP που αλλού στην πατρίδα του Rossi.

 

 

Εκείνος μόνος του, όπως άλλωστε του αξίζει τέτοια τιμή, έκανε πράξη το όνειρο της ζωής του και πήγε με την Μ1 στη πίστα που θα αγωνιστεί όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες.

Ο Valentino Rossi ήταν ενθουσιασμένος όταν για πρώτη φορά οδήγησε την Μ1 σε μια διαδρομή μέσα από τους δημόσιους δρόμους, όπου ο θρύλος του MotoGP γεννήθηκε και μεγάλωσε.

 

 

Ο κόσμος, πολλές χιλιάδες, είχε μαζευτεί στην πλατεία, φωνάζοντας ρυθμικά: «Vale – Vale».

Στη συνέχεια ο Rossi πέρασε από τα κεντρικά της εταιρείας του, της VR46 και έπειτα οδήγησε στην πίστα, στο Misano, όπου και έκανε ένα γύρο!

 

 

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» δήλωσε ο Valentino Rossi «Από μικροί, με τα 50άρια scooter μας, πάντα ονειρευόμασταν ότι θα περνούσαμε από την Tavullia πάνω σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Και σήμερα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα με την Μ1. Ήταν φανταστική εμπειρία… τα συναισθήματα ήταν έντονα και το διασκέδασα πάρα πολύ».

 

 

«Η Μ1 ήταν καλή στο δρόμο. Στην πλατεία της Tavullia ήταν πολύς κόσμος, πολλοί οπαδοί και φάνηκε ότι κι αυτοί το διασκέδασαν» είπε ο θρύλος του MotoGP.

Η υποδοχή που του έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν παραπάνω από θερμή και ο κόσμος φώναζε συνεχώς Vale-Vale.

Ο Massimo Meregalli, ο Team Director της Yamaha, είπε ότι και για την Yamaha το Misano είναι σαν εντός έδρας Αγώνας: «Το Misano είναι πάντα ένας πολύ ιδιαίτερος Αγώνας… είναι τόσο κοντά στο σπίτι του Valentino που είναι και για εμάς σαν δεύτερο σπίτι μας. Οι οπαδοί εδώ ζουν και αναπνέουν για το μηχανοκίνητο αθλητισμό και το πάθος τους το βιώνεις για τα καλά. Και οι δυο οδηγοί μας τυγχάνουν μεγάλης υποστήριξης εδώ κι έτσι θέλουμε να το ανταποδώσουμε αυτό προσφέροντας ωραίο θέαμα την Κυριακή».

 

 

Όμως όπως και να έχει ο αγώνας είναι …αγώνας και μάλιστα σκληρός. Μπορεί η λαοθάλασσα στα κίτρινα να στηρίζει τον Vale όμως περιμένει και ένα δυνατό αποτέλεσμα μετά και από αυτό το event.

 

 

Ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός. Ο Marquez, με τους 78 βαθμούς διαφορά στη βαθμολογία, θέλει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μέσα στην έδρα του αντιπάλου του. Θα έχει στο μυαλό του το πρωτάθλημα, το οποίο θα «κλειδώσει», όπως φαίνεται, στους επόμενους Γύρους, αλλά δεν θα έλεγε όχι και σε μια νίκη.

Από την άλλη ο Doviziozo επιστρέφει στην πίστα που είχε πάρει τη νίκη πέρυσι και αγωνιζόμενος μέσα στην πατρίδα του, θα προσπαθήσει να κερδίσει και φέτος.

Ο Alex Rins, ο νικητής του Αγώνα στο Silverstone, θα κρατά στη μνήμη του εκείνο το GP και τη φοβερή του νίκη επί του Marquez.

Η Suzuki είναι ανταγωνιστική σχεδόν σε όλες τις πίστες, με τον Rins να έχει ανέβει στην 3η θέση της βαθμολογίας, όμως ο Petrucci παραμονεύει!

Ο Ιταλός είναι πολύ κοντά στον Alex και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, ξεκινώντας από τον εντός έδρας Αγώνα του.

Όλοι οι παραπάνω δείχνουν ικανοί να παλέψουν στο μπροστινό γκρουπ, όπως φυσικά και ο Maverick Vinales.

Ο Vinales, όπως και ο Rossi ή ο Fabio Quartararo, ξέρουν ότι η Yamaha τα πηγαίνει πολύ καλά στη συγκεκριμένη πίστα.

Άλλωστε, πριν από μερικές ημέρες είχαμε τις ιδιωτικές δοκιμές των ομάδων στο Misano, με τον Quartararo να είναι 1ος και τις άλλες 3 Yamaha να είναι στην 6άδα.

Αυτό το τεστ βοήθησε πολύ τις ομάδες να στήσουν όσο καλύτερα γίνεται τις μοτοσυκλέτες τους για το αγωνιστικό τριήμερο που έρχεται.

 

Οι μεταδόσεις στο COSMOTE SPORT 5HD

 

Παρασκευή 13/09/19

09:55 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

10:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

11:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

14:10 MOTO3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

15:05 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

16:05 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 2

 

Σάββατο 14/09/19

09:55 ΜΟΤΟ3 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

10:50 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

11:50 MOTO2 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 3

13:30 MOTO3 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

14:25 MOTOGP ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 4

15:05 MOTOGP ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

16:00 MOTO2 ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ 1+2

17:15 MOTOE ΑΓΩΝΑΣ 1

18:10 RED BULL MOTOGP ROOKIES CUP ΑΓΩΝΑΣ

 

Κυριακή 15/09/19

09:15 ΜΟΤΟ3 ΖΕΣΤΑΜΑ

09:45 ΜΟΤΟ2 ΖΕΣΤΑΜΑ

10:15 MOTOGP ΖΕΣΤΑΜΑ

10:55 MOTOE ΑΓΩΝΑΣ 2

11:45 ΜΟΤΟ3 ΑΓΩΝΑΣ

13:05 ΜΟΤΟ2 ΑΓΩΝΑΣ

14:30 MOTOGP ΑΓΩΝΑΣ

20:30 ΕΚΠΟΜΠΗ GRAND PRIX