fbpx

Τόσο άνετος ο Hamilton που τερμάτισε με σκασμένο λάστιχο – Ο Leclerc διέσωσε την τιμή της Ferrari

Τόσο άνετος ο Hamilton που τερμάτισε με σκασμένο λάστιχο – Ο Leclerc διέσωσε την τιμή της Ferrari

Ήταν τόσο άνετος και χωρίς ανταγωνισμό που ούτε το κλαταρισμένο λάστιχο δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής κυριάρχησε από την εκκίνηση ως τον τερματισμό στο gp της Βρετανίας και πήρε την τρίτη διαδοχική νίκη του και 87η συνολικά στην καριέρα του, παρά το γεγονός ότι το ελαστικό του κλάταρε στον τελευταίο γύρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με την Ferrari «εκτός» ο Hamilton πάει για άνετο περίπατο στο Silverston και όχι μόνο!

Ο Lewis Hamilton από τη στιγμή που… πήρε μπροστά δείχνει ασταμάτητος και  πανηγύρισε στο «σπίτι» του την τρίτη συνεχόμενη νίκη.

Δεύτερος ο Max Verstappen και τρίτος ο Charles Leclerc που με το ταλέντο του έσωσε την τιμή της Ferrari την στιγμή που ή ίδια ο ομάδα δια του προέδρου της έχει δηλώσει ότι μέχρι να βρεθεί λύση στα τεχνικά προβλήματα του μονοθέσιου δεν θα είναι ανταγωνιστική.

 

 

Ο αγώνας δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Μέχρι να διαλυθούν τα ελαστικά, οι Mercedes έτρεχαν σε δικό τους ρυθμό, ο Ολλανδός της Red Bull προσπαθούσε να τους ακολουθήσει χωρίς επιτυχία, με τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari να βρίσκεται πολύ πίσω .

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη του Hamilton στο Silverstone,  ο οποίος οδεύει ολοταχώς για ένα σπουδαίο ρεκόρ, απειλώντας τις 91 νίκες καριέρας του Michael Schumacher.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Ocon (Renault), Gasly (Alpha Tauri), Albon (Red Bull), Strol (Racing Point) και Vettel (Ferrari).

 

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος της F1 θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Silverstone το επόμενο Σαββατοκύριακο.