fbpx

Φοβερό 1-2 της Ducati στη Jerez – Τραγική φιγούρα ο Quartararo που τον χτύπησε το «arm pump»

Φοβερό 1-2 της Ducati στη Jerez – Τραγική φιγούρα ο Quartararo που τον χτύπησε το «arm pump»

Ο αγώνας της Jerez ήταν ένας μεγάλος θρίαμβος της Ducati που κατάφερε να κάνει το 1-2 με τον Jack Miller να πετυχαίνει μεγαλειώδη νίκη. Από την άλλη το τραγικό πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Fabio Quartararo που ξαφνικά άρχισε να χάνει θέσεις μετά τα μισά του αγώνα, χτυπημένος από το σύνδρομο «arm pump» όπως αποκάλυψε ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το κλάμα του Marc και ο οπαδισμός εκείνων που δεν αξίζουν να παρακολουθούν MotoGP!

 

Ο Jack Miller χθες στη Jerez έζησε μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής του καθώς πήρε την δεύτερή νίκη στην καριέρα του μετά από τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Ο Αυστραλός είχε βρει καλό ρυθμό από την αρχή του αγώνα ενώ στο δεύτερο μισό ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Δυνατό αγώνα έκανε και ο Francesco Bagnaia που πήρε την δεύτερη θέση, κάνοντας το πρώτο 1-2 της Ducati από το 2018.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Franco Morbidelli, η σκληρή δουλειά του οποίου έχει αρχίσει να αποδίδει και φαίνεται να ξεπερνά τα προβλήματα από την αρχή της σεζόν.

 

 

Τραγική φιγούρα ο Fabio Quartararo που ήταν το μεγάλο φαβορί, μετά τα μισά του αγώνα και ενώ βρισκόταν σε πορεία να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, άρχισε να χάνει με αποτέλεσμα όλοι να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τις υποψίες να στρέφονται στην Μ1!!! Όμως δεν ήταν η μηχανή του, το πρόβλημα αλλά ο πόνος από το σύνδρομο «arm pump».

Ο ίδιος το αποκάλυψε σε δήλωση του μετά το τέλος του αγώνα: «Άντεξα με τον πόνο για 6 γύρους αλλά δεν μπορούσα άλλο. Ήταν επικίνδυνο να συνεχίσω, αλλά δεν ήθελα να σταματήσω γιατί ξέρω ότι ακόμα και 1-2 βαθμοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα. Τα έδωσα όλα και δυστυχώς είχα αυτό το θέμα”.

 

Our race was perfect until arm pump arrive… No more power to brake and accelerate. Victory was in our hands but we…

Δημοσιεύτηκε από Fabio Quartararo στις Κυριακή, 2 Μαΐου 2021

 

Ο Quartararo  φαινόταν ότι θα κυριαρχήσει στη Jerez και είχε χτίσει μια ασφαλή διαφορά από τον δεύτερο Jack Miller.

Ο Γάλλος είχε υποβληθεί σε εγχείριση το 2019 για να θεραπευτεί από τη συγκεκριμένη πάθηση: «Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στο κεφάλι μου και δεν έχω την ηρεμία  και την νηφαλιότητα να αποφασίσω. Θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους ώστε να πάρω την σωστή απόφαση. Πέρυσι στο Portimao το χέρι μου με ταλαιπωρούσε ενώ φέτος ήταν το ακριβώς αντίθετο».

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Takaaki Nakagami κατά τους τελευταίους γύρους έκανε χρόνους κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερους από τον Jack Miller, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Joan Mir.

 

 

Στην έκτη θέση ο Aleix Espargaro ισοβάθμισε το καλύτερο αποτέλεσμα του ίδιου και της Aprilia και πίσω του τερμάτισε στην έβδομη θέση η πρώτη Yamaha του αγώνα με αναβάτη τον Maverick Vinales.

O Johann Zarco βρέθηκε στην όγδοη θέση, μπροστά από τις δύο εργοστασιακές Honda του Marc Marquez και του Pol Espargaro που έκλεισαν την δεκάδα με αυτή τη σειρά.

Ο Alex Rins βρισκόταν μέσα στην δεκάδα αλλά είχε πτώση στον δεύτερο γύρο και τελικά τερμάτισε 20ος ενώ ο Brad Binder έπεσε στην δεύτερη στροφή του δεύτερου γύρου, επανήλθε στον αγώνα και εν τέλει ξαναέπεσε 13 γύρους πριν το τέλος και εγκατέλειψε. Επίσης εγκατέλειψε μετά από πτώση ο Alex Marquez που έπεσε στον πρώτο γύρο και ο Enea Bastianini, ο οποίος έπεσε 16 γύρους πριν το τέλος, επανήλθε στον αγώνα αλλά αργότερα εγκατέλειψε.

 

Επόμενος αγώνας 16 Μαίου Le Mans