fbpx

Χρήστος Καμπακακης: Η αυτοάμυνα έχει αρχίσει να γίνεται τρόπος ζωής

Χρήστος Καμπακακης: Η αυτοάμυνα έχει αρχίσει να γίνεται τρόπος ζωής

Τα τελευταία χρόνια η αυτοάμυνα τείνει να γίνει τρόπος ζωής, σύμφωνα τουλάχιστον με τον εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών Χρήστο Καμπάκακη.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γ.Κουρκουρίκης: Ο 50αρης με μοναδικό ρεκορ! 35 χρόνια νίκες στη κωπηλασία και όχι μόνο

 

Ο λόγος είναι η αύξηση της εγκληματικότητας που κάνει πολύ κόσμο να θέλει να μάθει κάποια πολεμική τέχνη.

Ο Χρήστος Καμπάκακης είναι προπονητής Tae Kwon Do  και Hapkinto στον σύλλογο   Self defence στο Μαρούσι Αττικής.

 

 

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση των μελών, των ανθρώπων δηλαδή που θέλουν να μάθουν αυτοάμυνα» εξηγεί ο ίδιος «Έχουμε πολλά παιδιά αλλά και μεγάλους που θέλουν να μάθουν ώστε να μπορούν να προστατευτούν σε μια κακιά στιγμή».

 

 

Είναι όμως μόνο η αυτοάμυνα η αιτία που κάποιος θέλει να μάθει κάποια πολεμική τέχνη; «Όχι δεν είναι μόνο η αυτοάμυνα. Κυρίως είναι, εκτός από την άθληση, η αύξηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου. Μέσα από την πολεμική τέχνη το άτομο μαθαίνει αυτοσυγκράτηση και πειθαρχεία βελτιώνοντας τον χαρακτήρα του» εξηγεί ο Χρήστος.

 

 

Ο Χρήστος Καμπάκακης κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και κατοικεί στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Διαιτολογία και Διατροφολογία. Γνώρισε το Tae Kwon Do  το 1998 και το Hapkinto το 2002 ενώ υπήρξε επί χρόνια μαθητής του master Μιχάλη Παλαιολόγου.

 

 

«Ηλικία δεν υπάρχει για να αρχίσει κάποιος πολεμικές τέχνες, από τεσσάρων χρόνων μπορεί να αρχίσει» εξηγεί ο ίδιος «ειδικά για τα παιδιά δεν είναι μόνο μια πολύ καλή εξάσκηση αλλά βελτιώνει και τον χαρακτήρα τους».

 

 

Όμως η προπόνηση σε μια πολεμική τέχνη αρκεί; «Αν δεν νιώθεις δυνατό το σώμα σου δεν νιώθεις και πολύ άνετα για να αμυνθείς» εξηγεί ο Χρήστος «Εννοώ με αυτό ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες ώστε να μπορείς να έχεις σωστή τελική απόδοση. Εδώμ μπαίνουν τα βάρη στη προπόνηση αλλά και άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης και αντοχής».